Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 585 kJ / 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,74 g |
Tuky | 62,04 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 301 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 34,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s kypřicím práškem, mleté ořechy.
Krok 2: Dáme do olejem vymazané dortové (nebo jiné menší) formy,vysypané rýžovou moukou a dáme péci.
Krok 3: Piškot je poměrně rychle upečený, křehký, ale moc dobrý.
Krok 4: Můžeme ozdobit ovocem a polít třeba agarem (je zdravější než želatina).
Zveřejněno 28. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový piškot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXrQ
Moje poznámka
Bezlepkový piškot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXrQ
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 10 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
bezlepkovy piskot,
bezlepkovy piskot recept,
bezlepkový piškot na dort recept,
recept na bezlepkový piškot,
bezlepkový piškotový dort,
bezlepkovy piskot na dort,
piškot z rýžové mouky,
bezlepkový piškot z pudinku,
piskot bez mouky,
bezlepkový piškot na dort, recept,
bezlepkové piškoty recept,
piškot bezlepkový,
sojovy piskot,
pohankový piškot,
piškot z pohankové mouky,
bezlepkový piškot z rýžové mouky,
recept bezlepkový piškot,
výborný bezlepkový piškot,
bezlepkove piškotový dort,
bezlepkových piskot
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka rýžová,
ořechy mleté,
kypřící prášek bio
Komentáře (5)
Ještě jedna informace: ve svých receptech používám rýžové mléko, protože normální ani sojové nemůžu, takže pokud Vám při dietě nevadí, klidně ho vyměňte za to své "oblíbené".
Len ma zaujíma, prečo si myslíš, že agar je zdravší ako želatína ? Preto, lebo je z rastliniek?
Želatína je polypeptid (polymérna bielkovinová štruktúra), ktorá sa získava zo živočíšnych produktov (šľachy, chrupavky, kože) a agar je polysacharid, výťažok z červených morských rias („príbuzný“ napríklad škrobu). Pre milovníkov éčiek, je označovaný ako E406.
Agar dobre drží tvar, preto je ho lepšie použiť tam, kde chceme mať vysokú vrstvu želé.
Lenže želatína je najlepšia vec na kĺby, preto je aj huspenina veľmi zdravá. Na starobu sa to zíde