Bezlepkový piškot

Zauberin Kuchařka: Zauberin

Doba přípravy: 10 min 2 porce Dietní recepty , Bezlepkové 5 názorů

Suroviny

3 vejce
3 vrchovaté lžíce cukru krystal
2 lžíce rýžové mouky
4 lžíce mletých ořechů (dala jsem vlašské)
lžičku bio kypřícího prášku
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s kypřicím práškem, mleté ořechy.

  2. Dáme do olejem vymazané dortové (nebo jiné menší) formy,vysypané rýžovou moukou a dáme péci.

  3. Piškot je poměrně rychle upečený, křehký, ale moc dobrý.

  4. Můžeme ozdobit ovocem a polít třeba agarem (je zdravější než želatina).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bezlepkový piškot

  • bartomiska bartomiska

    Super recept! Děkuji. Přidávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Zauberin Zauberin(autorka receptu)

    Ahoj tejaja, u agaru se píše, že obsahuje vápník, hořčík, kyselinu listovou a jód. Komu želatina nevadí, tak at´ji klidně používá. Nebo se dá uvařit pudink s vodou, cukrem a ovocnou šťávou. Dá se méně tekutiny a když to vychladne, tak je to taky hustý a dobrý. Je to úplně jedno, každý atˇsi vybere podle svého, ale hlavně atˇmu to chutná. Spokojenost Všem a dobrou chutˇ.
    Ještě jedna informace: ve svých receptech používám rýžové mléko, protože normální ani sojové nemůžu, takže pokud Vám při dietě nevadí, klidně ho vyměňte za to své "oblíbené".:-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Takové recepty zde chyběly, máš moc pěkné nápady, i mne se líbí;-):-p:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :yes::yes::yes::yes: I u mne boduješ. Tyhle receptíky jsou potřeba a najdou své spotřebitele;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Koláčk je krásny a výborný :yes:;-) Boduješ:-D
    Len ma zaujíma, prečo si myslíš, že agar je zdravší ako želatína ? Preto, lebo je z rastliniek?
    Želatína je polypeptid (polymérna bielkovinová štruktúra), ktorá sa získava zo živočíšnych produktov (šľachy, chrupavky, kože) a agar je polysacharid, výťažok z červených morských rias („príbuzný“ napríklad škrobu). Pre milovníkov éčiek, je označovaný ako E406.:-)
    Agar dobre drží tvar, preto je ho lepšie použiť tam, kde chceme mať vysokú vrstvu želé.
    Lenže želatína je najlepšia vec na kĺby, preto je aj huspenina veľmi zdravá. Na starobu sa to zíde;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: bezlepkovy piskot bezlepkovy piskot recept recept na bezlepkový piškot bezlepkový piškot na dort recept bezlepkovy piskot na dort piškot z rýžové mouky bezlepkový piškot z pudinku piskot bez mouky bezlepkový piškotový dort bezlepkový piškot na dort, recept bezlepkové piškoty recept sojovy piskot piškot bezlepkový pohankový piškot recept na bezlepkove piskoty piškoty z rýžové mouky recept bezlepkový piškot výborný bezlepkový piškot piškot z pohankové mouky dieta recepty

Zapomněl/a jsem heslo