Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malinový osvěžující dort

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pralinka.S Pralinka.S

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 990 kJ /
1 671 kcal
Bílkoviny60,65 g
Tuky40,80 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 499 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy263,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Vejce a cukr ušleháme do husté pěny. Přidáme vodu a nakonec mouku. Formu si vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Pečeme při 180°C cca 10–12 minut. Krok 2: Náplň: Připravíme si Rubínovou galaretku podle návodu (ale použijeme pouze 300 ml), necháme vychladnout až lehce ztuhnout. Do misky vložím zakysanou smetanu, část maliny a vanilkový cukr + přidáme lehce ztuhlou galaretku a vše vyšleháme. Krok 3: Na vychlazený korpus nalijeme náplň a necháme v lednici úplně ztuhnout (cca 1h). Ozdobíme malinami, případně i malinovými lístky.
Dobrou chuť.

Zveřejněno 10. 7. 2013

Poznámka autorky Pralinka.S

Rubínovou galaretku koupíte např. zde: http://www.eshop-rychle.cz/galaretka/eshop/2-1-Gal...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinový osvěžující dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GXBK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinový osvěžující dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GXBK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Naprosto luxusní! :yes::yes::yes:

Děkuji, děkuji, děkuji :-8:-*:-K

to čučím - nááádhera:yes::-D

Souhlas s holkama, treti foto je kouzelne..;-)..ostatne jako samotny dortik..:yes::yes::yes:

nádhera, taky se mi líbí nejvíc fotka č.3 :yes::yes::yes::-p;-)

Taky hlasuju pro foto č. 3.;-):yes: A bod.:-)

Jste zlaté! Děkuji moc!:-K:-K:-K

krása:-K:-K:yes::yes:

:yes:nádhera..:-K:-K:-K

Nádhera a ta třetí fotka je super;-)

Krásně letní:yes::-K

Miluji maliny :yes::yes::-8:-p

Náááádhera....:-*:-*:-* Letos nám maliny nějak chcíply, ale kvůli takovému receptu je zítra někde musím sehnat:yes::yes::yes:

úžasnéééééééé:-O:-O:-O:-O

Tématické fráze:
malinový dort, malinový dort recept, dort s malinami, luxusní malinový dezert, luxusní malinový dort, recept na malinový dort, letní osvěžující dort, dort s malinama, osvěžující dort, osvěžující jahodový dort, letní malinový dort, malinový přeliv na dort, recept na dort s malinami, letní dort s malinami, dort malinový, dorty s malinami, malinovy dorty, dorta s malinami, nejlepší malinový dort, malinový přeliv

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, voda, smetana zakysaná, galaretka, cukr vanilkový, maliny

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu