Lehká a osvěžující stracciatella

JancaLokajova Kuchař: JancaLokajova

Moučníky , Řezy 11 názorů

Suroviny

(Piškot)
3 vejce
60 g cukru
60 g hladké mouky
1/2 Prášku do pečiva
20 g kakaa
2 PL oleje
KRÉM INGREDIENCE
500 ml bílého jogurtu
2 vanilkové cukry
500 ml šlehačky
2 ztužovače
100 g hořké čokolády
100g Margot čokolády
1 želatinový ztužovač za studena od Oetkera
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme, mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a přidáme ke žloutkům, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

  2. Vylijeme do vymazané a vysypané moukou dortové formy vel. 24 cm a dáme do vyhřáté trouby na 180°C péct na cca 10 minut. Po upečení necháme vychladit. Piškot položíme na tác a okolo dáme umytý rám dortové formy.

  3. Krém: Jogurty smícháme s cukrem, šlehačky ušleháme se ztužovačem, čokolády nahrubo nastrouháme. Do připraveného želatinového ztužovače přidáváme jogurt, řádně smícháme, přidáme šlehačky a nakonec čokoládu. Naneseme na piškot, pokapaný rumem a dáme přes noc vychladit.

  4. Navrch nastrouhat Ledové kaštany s trochou hořké čokolády. Můžete ozdobit jak chcete, je výborný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 093 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lehká a osvěžující stracciatella

Tématické fráze: lehká osvěžující straciatella buchta stracciatella stracatelovy dort stracciatella lehká straciatella osvěžující straciatella osvezujici stracatela buchta stracatela stracciatella krém dort stracciatella stracatelovy krém krém stracatella krém stracciatella stracatela krém stracatela stracatelove rezy stracatella straccatella lehká a osvěžující straciatella stracciatella dost s jogurtem

Zapomněl/a jsem heslo