

Lehká a osvěžující stracciatella
Suroviny
- (Piškot)
- 3 vejce
- 60 g cukru
- 60 g hladké mouky
- 1/2 Prášku do pečiva
- 20 g kakaa
- 2 PL oleje
- KRÉM INGREDIENCE
- 500 ml bílého jogurtu
- 2 vanilkové cukry
- 500 ml šlehačky
- 2 ztužovače
- 100 g hořké čokolády
- 100g Margot čokolády
- 1 želatinový ztužovač za studena od Oetkera
Postup přípravy receptu
Piškot: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme, mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a přidáme ke žloutkům, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Vylijeme do vymazané a vysypané moukou dortové formy vel. 24 cm a dáme do vyhřáté trouby na 180°C péct na cca 10 minut. Po upečení necháme vychladit. Piškot položíme na tác a okolo dáme umytý rám dortové formy.
Krém: Jogurty smícháme s cukrem, šlehačky ušleháme se ztužovačem, čokolády nahrubo nastrouháme. Do připraveného želatinového ztužovače přidáváme jogurt, řádně smícháme, přidáme šlehačky a nakonec čokoládu. Naneseme na piškot, pokapaný rumem a dáme přes noc vychladit.
Navrch nastrouhat Ledové kaštany s trochou hořké čokolády. Můžete ozdobit jak chcete, je výborný.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lehká a osvěžující stracciatella
-
Dneska jsme ji ochutnali, odleželou od včerejška, ale popravdě jsme očekávali mnohem mnohem víc.
-
Dělala jsem na víkend, je moc dobrá
-
vybusna:Ale hlavně je to opsaný recept slovo od slova z Dámy od Ituly, která ho vůbec poprvé uveřejnila a od které ho mám zkopírovaný. Pak ho dala i na MMB a na Recepty, jen tak pro informaci
-
Klariska: dovolim si trosicku oponovat....v recepte od iljusi sa krem robi inak ako tu.
Miesta na topreceptoch je habadej, tak nevidim dovod preco by tento recept nemal byt plnohodnotny. Je pridany medzi podobne recepty ako alternativa a je len na uzivateloch kt. si vyberu. -
Terezko, napravuji a spěchám s bodem
-
-
ale je pěkný
-
-
-
.. asi neéééééé
-
Je opravdu nutné vkládat stejný recept podruhé http://www.toprecepty.cz/recept/4982-osvezujici-st... ?