Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 655 kJ / 157 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,08 g |
Tuky | 8,93 g |
Vláknina | 4,44 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 249 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 7,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šproty v tomatě rozmačkáme vidličkou, přidáme jedno vejce, natvrdo uvařené, cibulku, najemno pokrájenou, pomazánkové máslo, domácí lučinu a hořčici.
Krok 2: Vše vložíme do nožového mixeru a našleháme.
Krok 3: Ochutíme šťávou z citronu, solí, pepřem a podáváme na celozrnném pečivu. Zdobíme bylinkami a zeleninkou.
Zveřejněno 25. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chutná pomazánka ze šprotů a lučiny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBvz
Moje poznámka
Chutná pomazánka ze šprotů a lučiny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBvz
Nejnovější recepty
Křehký štrúdl
Přidáno před 6 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 9 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 9 hodinami
Těstoviny s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Mozzarella grilovaná ve vinném listu
Přidáno před 9 hodinami
Špízy se sýrem v šunce a zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 8 minutami
Rajčatové chutney
BlaV. před 7 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 8 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 11 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 11 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 12 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 12 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 12 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 12 hodinami
Tématické fráze:
pomazanka ze sprotu v tomate,
lučina s vajíčkem a okurkou,
pomazánka z lučiny s okurkou,
sproty v tomate pomazanka,
pomazanka ze sprotu,
šproty v tomatě,
pomazanka ze sprotu v oleji,
pomazánka baltické šproty v tomátě,
jsou sproty zdrave,
pomazánka ze šprotu vtomatě,
baltické šproty vajíčko pomazánka,
pomazánka z uzených šprotů a lučiny,
pomazánkz,
pomazanky ze sprotu a pomazankoveho masla,
pomazanka z luciny,
šproty s máslem,
pomazánka z lučiny recept,
recepty penny rybí pomazánka,
pomazánka z baltických šprotů,
pomazanka chutna
Suroviny:
šproty uzené,
lučina domácí,
pomazánkové máslo,
cibule,
hořčice dijonská,
sůl,
pepř,
vejce,
šťáva citronová,
rajče,
citron,
paprika čerstvá zelená
Komentáře (13)
Recept na asi 1 veku:
Vařené vychladlé brambory ve slupce- 300 gr,
Majonéza Poličanka(Penny) 100g - 1 ks-možno dát i 2 ks dle chuti
Cibule jemně krájená - 50 gr.
Okurka sterilovaná - 70 gr.
Sůl
Petř
Mléko na zředění
Brambory nastrouhat na hrubším struhadle,zamíchat majonézu,cibuli a okurek,přisolit a připepřit(nemusí být pro děti),mlékem nakonec přiředit.
Je chuťově výborná a velmi levná.
Množství jsem odhadl.Možno udělat odhadem i větší množství dle počtu vek.
Nejlépe chutná se šunkou,nebo debrecínkou,výjimečně snad i se šunkovým salámem.
Nejlepší veky jsou od Penamu.
Výborná majonéza je také Mikádo z Lídla.