Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 569 kJ / 5 155 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,55 g |
| Tuky | 172,55 g |
| Vláknina | 15,80 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 4,13 g |
| Sůl | 2,55 g |
| Sacharidy | 782,16 g |
Postup přípravy
Oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s polovinou cukru do pěny a přidáme mléko a olej a šleháme. Krok 2: Potom prosejeme mouku a přidáme spolu s kypřícím práškem, sodou a vanilkovým cukrem. Krok 3: Vyšleháme sníh s cukrem a opatrně vmícháme do připravené hmoty. Krok 4: Remosku si vymažeme a vysypeme kokosem. Pečeme 40 minut. Krok 5: Necháme pořádně vychladnot nejlépe do druhého dne. Krok 6: Krém:
Dáme vařit 2/3 mléka s cukrem. Krok 7: Ve zbylém mléce rozšleháme pudinky a přidáme k vařícímu mléku a uvaříme do husta. Necháme pořádně vychladnout. (Nejlépe do druhého dne) Krok 8: Změklé máslo vyšleháme a přidáme k němu pudink a cukr podle toho jak chceme mít krém sladký. Krok 9: Krém rozdělíme na 3 části. Do jedné přidáme kakao, do druhé tresť a třetí necháme na potřené bez příchutě. Krok 10: Korpus rozřízneme 2X podélně. Krok 11: 1 natřeme tenkou vrstvou marmelády a dáme kakaový krém, přiklopíme druhým a opět natřeme marmeládou a dáme rumový krém a dáme poslední vrstvu korpusu. Krok 12: Celý dort potřeme krémem a rozpustíme si čokoládu s trochou oleje a cukru, polejeme dort. Krok 13: Necháme ztuhnout v ledničce pak jen dozdobíme krémem podle fantazie.
Zveřejněno 21. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý dort z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0AP3
Moje poznámka
Rychlý dort z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0AP3
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Belgické lanýže
Přidáno 15. 12. 2025 18:05:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 48 minutami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 1 hodinou
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 1 hodinou
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 2 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 2 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 2 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 3 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 3 hodinami
Krkovička po staročesku
katadanisova11 před 3 hodinami
Perníčky,které jsou hned měkké
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
dort v remosce,
piskot v remosce,
rychlé a sladké recepty z remosky,
sladké recepty z remosky,
sladké recepty do remosky,
piškot z remosky,
piskot do remosky,
moučníky z remosky,
remoska recepty,
rychly dort,
dortovy korpus z remosky,
korpus v remosce,
moučník z remosky,
dortový korpus v remosce,
pečení dortu v remosce,
jak varit v remosce,
korpus na dort v remosce,
korpus z remosky,
dort pečený v remosce,
remoska recepty sladke
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
mléko,
olej,
vejce,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
cukr vanilkový,
kokos,
olej,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
tresť rumová,
marmeláda,
čokoláda na vaření,
cukr,
olej
Komentáře (9)