Rychlý dort z remosky

Katali Kuchařka: Katali

Doba přípravy: 1,5 hodiny + vychladnutí 6 porcí Dorty 8 názorů

Suroviny

Na korpus:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek moučkového cukru
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
4 vejce
1 prášek do pečiva
1 lžička sody
1 vanilkový cukr
kokos na vysypání remosky
olej na vymazání remosky
Na krém:
2 vanilkové pudinky
1/2 litru mléka
2 lžíce cukru
1 máslo
moučkový cukr
kakao
rumová tresť
Na ozdobu:
marmeláda
čokoláda na vaření
cukr
olej
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto:

    Oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s polovinou cukru do pěny a přidáme mléko a olej a šleháme.

  2. Potom prosejeme mouku a přidáme spolu s kypřícím práškem, sodou a vanilkovým cukrem.

  3. Vyšleháme sníh s cukrem a opatrně vmícháme do připravené hmoty.

  4. Remosku si vymažeme a vysypeme kokosem. Pečeme 40 minut.

  5. Necháme pořádně vychladnot nejlépe do druhého dne.

  6. Krém:

    Dáme vařit 2/3 mléka s cukrem.

  7. Ve zbylém mléce rozšleháme pudinky a přidáme k vařícímu mléku a uvaříme do husta. Necháme pořádně vychladnout. (Nejlépe do druhého dne)

  8. Změklé máslo vyšleháme a přidáme k němu pudink a cukr podle toho jak chceme mít krém sladký.

  9. Krém rozdělíme na 3 části. Do jedné přidáme kakao, do druhé tresť a třetí necháme na potřené bez příchutě.

  10. Korpus rozřízneme 2X podélně.

  11. 1 natřeme tenkou vrstvou marmelády a dáme kakaový krém, přiklopíme druhým a opět natřeme marmeládou a dáme rumový krém a dáme poslední vrstvu korpusu.

  12. Celý dort potřeme krémem a rozpustíme si čokoládu s trochou oleje a cukru, polejeme dort.

  13. Necháme ztuhnout v ledničce pak jen dozdobíme krémem podle fantazie.

Poznámka

Je to pečeno ve střední remosce. Místo tresti lze použít rum, nebo si přidejte do krému co máte rádi - citrón, tvaroh...

Druhý dort je stejný jen jsou upečeny 2 korpusy a druhý je uříznutý do čtverce a krém je obarven potravinářským barvivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlý dort z remosky

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    1206Luccy: nič sa nestane:-) Jednak nie je vajce ako vajce, tvoje 3 môžu byť viac ako iné 4. Nestane sa nič, maximálne bude korpus trocha nižší ;-)

    Odpovědět

  • 1206Luccy 1206Luccy

    Co se stane,když dám jen 3 vejce?Čím mám nahradit to jedno :-S

    Odpovědět

  • Katali Katali(autor receptu)

    pokud dobře vymažeš a vysypeš remosku tak ho můžeš v klidu v něm nechat schládnout ;-)

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Kris_:chystam se poprve pect v remosce dort,po upeceni je potreba korpus vyklopit, nebo jen staci vypnout a sundat pecici viko?

    Odpovědět

  • Kris_ Kris_

    Vyzkoušela jsem a ten piškot je výbornej, krém jsem dělala jiný a zdobila jinak, ale základ byl super:yes:

    Odpovědět

  • sister sister(neregistrovaný)

    šikovná holka :yes::yes:Dávám 4body

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Katali vítej u nás na Topreceptech!! krásný dortík, super postup a že to každý nedělá;-):-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Katali, vítám tě v naší Topkové rodině, jako nového a dalšího člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo. Dort je pěknej a ten modrej vypadá jako by byl háčkovanej:-));-)Dávám ti 2.bod:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: dort v remosce piskot v remosce rychlé a sladké recepty z remosky sladké recepty z remosky sladké recepty do remosky piškot z remosky piskot do remosky moučníky z remosky remoska recepty rychly dort dortovy korpus z remosky korpus v remosce moučník z remosky dortový korpus v remosce pečení dortu v remosce jak varit v remosce korpus na dort v remosce korpus z remosky dort pečený v remosce remoska recepty sladke