Sterilované lečo s ačokčou
Ačokča je jihoamerická rostlina z čeledi tykvovitých. U nás je známá jako paprikookurka a dle toho i chutná. Skvěle se hodí nejen do leča, ale i do salátů a podobně. Tento sterilovaný základ můžete použít třeba i pod maso a usnadnit si tak vaření.
Postup přípravy
Krok 1: Ačokču nakrájíme na malé kousky, jemně osolíme a necháme asi 15 minut stát. Poté přidáme nakrájená rajčata a promícháme.
Krok 2: Zeleninu naložíme do sklenic i s tekutinou, která se uvolnila, a sklenice uzavřeme.
Krok 3: Sterilizujeme 30 minut od začátku varu.
Zveřejněno 22. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sterilované lečo s ačokčou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A19l
Moje poznámka
Sterilované lečo s ačokčou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A19l
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 7 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 21 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 29 minutami
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s ananasem
olapolap před 1 hodinou
Masové kuličky v rajské omáčce
mafinka888 před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 1 hodinou
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 2 hodinami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 2 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 4 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 5 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 5 hodinami
Tématické fráze:
domácí sterilované lečo,
ačokča recepty,
ačokča zavařování,
zeleninové lečo sterilované,
ačokča,
sterilované zeleninové lečo,
sterilované lečo s cuketou,
sterilovaná zelenina na lečo,
lečo s ačokčou,
lečo z ačokči,
cuketové lečo sterilované,
ačokča leco,
domácí lečo sterilované,
recepty na domácí lečo sterilované,
lečo,
recepty na domácí lečo sterilované,
recept na domácí sterilované lečo,
strilování leča,
strilování leča,
lečo sterilované bez vaření
Komentáře (11)
žížalko, asi by stálo za to ty semínka vzít od někoho, koho znáš, sousedka s tím měla problém taky, pak to vzala od nějaké známé a ejhle - vzešly ji všechny!!!!!