Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrové lívanečky ze zbylé bramborové kaše

Sýrové lívanečky ze zbylé bramborové kaše jsou praktický způsob, jak zužitkovat bramborovou kaši a proměnit ji v chutné placičky s výraznou sýrovou chutí. Lívanečky jsou zvenčí zlatavé a uvnitř vláčné a dobře se hodí k zeleninové obloze nebo salátu.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 638 kJ /
631 kcal
Bílkoviny42,85 g
Tuky46,65 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 631 mg
Sodík 2,24 g
Sůl5,52 g
Sacharidy9,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bramborovou kaši dáme do mísy, přidáme vejce a mléko a dobře promícháme. Krok 2: Vmícháme nastrouhanou nivu, najemno nakrájený pórek a utřený česnek a přidáme tolik hrubé mouky, aby těsto mělo hustotu podobnou těstu na bramborák. Opepříme a podle chuti osolíme. Krok 3: Směs necháme asi půl hodiny stát, pak ji ještě jednou promícháme a případně upravíme hustotu mlékem nebo moukou. Krok 4: Lívanečník nebo pánev dobře rozpálíme, snížíme teplotu na střední stupeň a pokapeme olejem. Krok 5: Do každé jamky lívanečníku dáme vždy lžíci těsta a lívanečky opečeme z obou stran dozlatova. Mezi dávkami můžeme podle potřeby znovu potřít olejem. Krok 6: Hotové lívanečky přendáme na talíř a podáváme se zeleninovou oblohou nebo salátem. Lívanečky můžeme dle libosti posypat drobenou nivou.

TIP: Pochutnejte si na bramborových plackách jako od babičky

Zveřejněno 29. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YZ8p

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YZ8p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

ukládám :yes:škoda,že jsem se nepodívala dřív,o s vátcích jsem vyhazovala kaše moc a pěkně mě to štvalo.Někdy z ní dělám bram.knedlíky,ale nějak se mě nechtělo;-)

Eli,moc se mi recept i hotová bašta líbí:-K:-p:yes:

Ze zbylé brambor.kaše dělám taky placičky, ale s kouskem uzeniny. Se sýrem udělám hned jak bude kaše, už dopředu vím že bude chutnat.Vše cu je se sýrem je u nás ve velké oblibě.:-p:-p:-p:yes::yes::-K

Já to u kaše nikdy moc neodhadnu, většinou je jí málo nebo moc... Polévky z takových zbytků mi nikdo jíst nechce, tak ji buď vyhazuju, nebo jako dnes - přece jen jsem do ní dala smetanu - něco vymýšlím...
Ivi:-K, snažím se vařit tak, aby nic nezbývalo a na otázky ohledně přidání nejraději odpovídám, že už není:yes:. A když je, všem to vnucuju, abych to nevyhodila... Tento způsob zužitkování kaše měl až takový úspěch, že jsem se začala těšit, až zas zbyde a recept znovu uplatním...;-):-))

bezva nápad, určitě vyzkouším:yes::yes::yes:

U nás kaše nikdy nezbude, ale určitě nápad dobrý, tam kde zbývá :yes::yes::yes:

Ty jsi hospodyňka, vše zižitkuješ, hezké Eli;-):-K:yes:

:-)) To vyzkouším, kaše občas zbyde :-p:yes:

Tématické fráze:
co se zbylou bramborovou kaší, zbylá bramborová kaše, jak zužitkovat bramborovou kaši, co ze zbylé bramborové kaše, recepty ze zbyle bramborove kase, jak spotřebovat bramborovou kaši, recepty z bramborové kaše, co se zbylými brambory, co se zbylou bramborovou kaší?, co se zbylou kaší, co ze zbylou bramborovou kaší, recept na zbylou bramborovou kaši, bramborová kaše co s ní, co z bramborové kaše, bramborová kaše recept, co ze zbylé kaše, ze zbylé bramborové kaše, jak zužitkovat zbylou bramborovou kaši, jak spotřebovat zbylou bramborovou kaši, zbylá kaše

Suroviny:
kaše bramborová, vejce, sýr niva, česnek, pórek, mléko, mouka hrubá, pepř mletý, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]