Kuřecí filety s lososem a pažitkovou omáčkou

Drůbeží maso Doba přípravy: 45 minut 16 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 45 minut 16 názorů

Suroviny 4 porce

4 kuřecí řízky (filety)
120 g lososa
sůl
pepř
120 g másla
2 šalotky
1 dl bílého vína
1 dl kuřecího vývaru
2,5 dl šlehačky
2 svazky pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Řízky opláchneme studenou vodou, osušíme a do každého nařízneme kapsu.

  2. Lososa rozkrojíme na čtyři díly a vložíme po jednom do kapes řízků.

  3. Řízky spíchneme párátky, osolíme a opepříme. Rozehřejeme máslo a řízky pomalu opékáme na mírném plameni asi 20 minut.

  4. Vyjmeme je a udržujeme teplé.

  5. Šalotky oloupeme a nasekáme nadrobno.

  6. Ve šťávě z masa rozpustíme 20 g másla a šalotky osmahneme.

  7. Vše zalijeme bílým vínem a kuřecím vývarem.

  8. Přidáme šlehačku a necháme přejít varem.

  9. Pažitku opláchneme, nastříháme a vmícháme do omáčky.

  10. Podáváme s těstovinami a sterilovaným hráškem.

Komentáře k receptu Kuřecí filety s lososem a pažitkovou omáčkou

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kuřecí s pažitkovou omáčkou kuře s pažitkovou omáčkou kuřecí filety-recepty kuřecí filetky recepty kureci kapsa s lososem losos filet recept losos s omackou recepty z kurecich filetech kuřecí filety recept žampiony kapsa s lososem luxusní recepty na kuřecí prsa kuřecí prsa na pažitce s omáčkou z bílého vína kureci maso s pazitkovou omackou kuře na bílém víně s pažitkovou omáčkou filet z kuřecího prsa recept kuřecí s pažitkovou omáčkou kuřecí prsa s pažitkovou omáčkou co z kurecich filet kuřecí maso-filety kure pazitkova omacka