Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné brambory z mikrovlnky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika5001

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Podle počtu osob (2-3 ks na osobu) omyjeme nové střední nebo spíš menší brambory, dáme do mikrovlnky a vlníme na program "Brambory", kdo nemá, tak na nejvyšší stupeň, zhruba 7 minut (záleží na velikosti brambor a na typu trouby). Krok 2: V polovině vlnění brambory otočíme. Poté vyjmeme a opatrně (pálí!) uděláme zářezy, ale nedokrojíme. Krok 3: Do zářezů postupně vkládáme slaninu, uzené, a sýr na plátky. Když mám, dávám více druhů sýra. Krok 4: Pak přendáme na talíř a ještě dáme do mikrovlny zapéct pod gril, kdo nemá tak opět na nejvyšší stupeň. Trvá to už zhruba 1-2 minuty, já měla brambory velké, tak jsem dala na 4 minuty. Krok 5: Podáváme s dipem ze zakysané smetany, ochucené bylinkovou solí a přidáním čerstvých či sušených bylinek, já přidala ještě špetku cukru.

Zveřejněno 15. 10. 2013

Poznámka autorky Veronika5001

Dobrý jsou i jen tak, neplněné, s máslem a solí. Je to rychlovka pro nečekanou návštěvu nebo bleskovou večeři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MX3B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MX3B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Děláte si srandu???

:yes:Proč mně to nenapadlo?:-D:-)):yes::yes::yes::yes::yes::yes:Teď to bude na husto, zkrátka furt. Ještě by to chtělo česnek s tvarohem to byl byl taky dip:yes::yes::yes::yes:

Já bych doplnila, že kdo má Crisp, tak to jde i na něm;-);-);-)

Tématické fráze:
plněné brambory, plněné brambory v mikrovlnce, plněná brambora, recepty z brambor, brambory plnene, recepty z mikrovlnky, brambory v mikrovlnce, recepty do mikrovlnky, plněná brambora se zakysanou smetanou, brambory nedokrojíme, brambory na grilu v mikrovlnce, plneny brambory recept, plneny brambor, brambory zařezy, recept z brambor, recepty na plnene brambory, brambory z mikrovlnky, zapečené brambory v mikrovlnce, zapečené brambory z mikrovlnky, brambory v troube

Suroviny:
slanina, sýr tvrdý, smetana zakysaná, sůl bylinková, čerstvé bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu