

Brambory vařené v mikrovlnce
2 porce Mikrovlnná trouba 45 názorů
Suroviny
- brambory
Postup přípravy receptu
Brambory očistíme, pokrájíme, osolíme, zabalíme do papírové kuchyňské utěrky, vložíme do igelitového sáčku a ještě trochu pocákáme vodou (asi tak 1 lžíce). Vložíme do mikrovlnné trouby na plný výkon a vlníme 5 min.
Záleží na druhu brambor, některé jsou hotové již za 3 min, ale nerozvařují se. Hotové použijeme jako přílohu.
Poznámka
Toto je asi nejrychlejší způsob vaření brambor.
Stejně lze vařit i brambory ve slupce, pokud možno použijte menší. Před vařením je propíchněte (nejlépe na několika místech), stačí 5 min na maximální výkon.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 158 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Brambory vařené v mikrovlnce
-
Já je někdy také vařím v mikrovlnce, mám tlakový hrnek do mikrovlnky a 300 g osolených brambor zaleju 4 lžícema vody, vařím 8-10 minut a chvíli je nechám ustálit. Jsou dobré.
-
Rozhodně nedoporučiji ohřívání nebo vaření jakékoliv potraviny v mikrovlnce zabalené do mikroténového sáčku (podle fotografie jste tak učinila), pokud používáte plastové nádoby a kryty, tak se ujistěte že jsou výrobcem doporučeny pro použití v mikrovlnné troubě
-
hotovo, dnes k večeři - je to mňamka, kousek másla, rozmarýn a čerstvá majoránka, no pohoda, jo, kefír a jsem
. foto je, ale panička neumí zase přidat, takže až příště
-
zkousela jsem 2x, sacek pokazde prasknul..co to pouzivate za atomove sacky? to je snad jasny, ze to praskne, nemuze to vydrzet tu paru prece..
-
Dneska mi vyhořel sporák a rychle jsem sháněla, jak udělat oběd pro sebe a pro malého syna. A musím napsat, že tento nápad je super. Jen jsem si ho trochu poupravila. Brambory jsem dala do misky s vodou, osolila, dala kmín přikryla víkem a vlnila asi 8 minut. Výsledek geniální. Mockrát děkuji za inspiraci.
-
jana:Krásný den, nedá mi to Á MUSÍM REAGOVAT. mIKROVLNY V TROUBĚ NEJSOU pro lidi škodlivé!!!!! PROSÍM klidně si nastudujte našeho hlavního fyzika,který dělá veškeré studie pro lékaře a medicínu a potravinový průmysl. Má několik titulů a je to pan Pekárek. Upřímně vše je zneužitelné v rukou V..a!!
Proto je dobře míněno staré dobré české přísloví: "všeho s mírou! (měrou) chcete-li. Prostě a jednoduše selským rozumem vzato, všeho moc škodí,ale vše je jen na lidech. Ale rozhodě mikrovlnka není zbran:)))) -
já je dělám takto: "mini" brambůrky omyju, propíchám, větší přepůlim, posolím, dávám snítečku rozmarýnu a zhruba 3 lžíce vody. Vlním 5 minut na max. v plastové krabičce, kterou víčkem jen přikryju (nazaklapávám). Je lepší je nechat ještě minutku pod víčkem odpočinout, aby nasákly chuť a vůni rozmarýnu. Jsou výborné ke každému masíčku
-
Dik moc za tip! Sest oloupanych brambor namocenych ve studene vode a propichane paratkem, zabalene do peciciho papiru a pak do uterky. Ohrivano na osm minut v mikrovlne a vysledkem jsou perfektne uvarene brambory
-
Zdravím vespolek! Já si s tím nedělám žáden problém. Opláchnu brambory ve vodě a naskládám přímo na rotační talíř mikrovlnky 6 středně velkých brambor zhruba za 10 min. Vynikající do bramborového salátu (všechno zůstane uvnitř a nic se nevyvaří do vody)Brambory v mikrovlnce pěkně poskakují a pískají.
-
zuzanečkaOVa: No ona to hovadina, jak píšete Vy, není. Proč si myslíte, že do mikrovlnky nemůžete strčit nic z hliníku nebo např. talíř ozdobený zlatým okrajem? Zkuste to a uvidíte.
Navíc koncentrované mikrovlny se používají jako zbraň. Více naleznete ve Wikipedii.
Apropo, když již píšu ASPARTAM byl původně vyvinut jako zbraň, teď nám ho dávají do nápojů. -
davi: to je taková hovadina až je to donebevolající!!! laskavě si nastudujte nějaké informace o principu mikrovln a nešiřte nesmysly mezi důvěřivé lidi! z podobných prohlášení se mi otvírá kudla v kapse ! jen tak mezi náma proč tedy mikrovlnku používáte ? http://www.szu.cz/tema/pracovni-prostredi/mikrovlnne-trouby?highlightWords=mikrovlnn%C3%A9+trouby nazdar!
-
mikrovlny - rychlý způsob, tj. ale nejspíš dost nezdravý. Prý to jídlo ničí. Docela tomu věřím. Ohřev probíhá tím že se rozkmitají jádra buněk, až rozbijí. Čili poté jíte něco co tělo nezná, není schopné vše bez problému zpracovávat, může to zn. větší nebezpečí rakoviny apod. Osobně mám po ohřevu jídla v mikrovlnce brzy hlad, divný pocit a občas i průjem. Tak to uvažte. Lepší by byl asi ohřev v páře nebo papiňáku, to je prý taky rychlý.
-
Po dodržení instrukcí se všechno seškvařilo do jednoho smrdícího hnusu ... :)
-
opravdu skvělý recept , mně které neumí vařit to opravdu pomohlo
-
Dnes jsem vyzkoušela tento recept, ale nepodařilo se, brambory se nalepily na pap.utěrku a bylo to k nepozření.Dělala jsem na 750 pět minut.