Vaječný koňak
Vaječný koňak je sladký, voní po rumu a kondenzovaném mléce a zahřeje vás i v ty nejmrazivější dny. Obsahuje syrová vejce a mléko, proto jej uchovávejte v chladu a co nejrychleji vypijte - třeba s přáteli.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 146 kJ / 3 859 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,08 g |
| Tuky | 45,45 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,31 g |
| Sodík | 276 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 57,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme v mixéru nebo ručním šlehačem do pěny.
Krok 2: Přidáme kondenzované mléko a mléko a znovu mixujeme nebo šleháme. Přilijeme rum a opět mixujeme nebo šleháme.
Krok 3: Nalijeme do lahve a necháme v chladu a temnu několik dní uležet.
Zveřejněno 16. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vaječný koňak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wv8J
Moje poznámka
Vaječný koňak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wv8J
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 2 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 4 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 6 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 16 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta z cukety
magdalenka před 39 sekundami
Dvojctihodné koláčky
magdalenka před 14 minutami
Mrkvové karbanátky
magdalenka před 16 minutami
Květák ve strouhance
magdalenka před 21 minutami
Hlíva v trojobalu
magdalenka před 24 minutami
Škvarková pomazánka
magdalenka před 29 minutami
Špekáčky na černém pivu
magdalenka před 35 minutami
Kuřecí nudlová polévka
magdalenka před 39 minutami
Kynutý skořicový točenec
magdalenka před 44 minutami
Jednoduchá kvasnicová pomazánka
magdalenka před 48 minutami
Tématické fráze:
vaječný koňak,
recept na vajecny konak,
aerkoňak,
vaječný koňak babiččin,
vaječný vaječný koňak,
vaječný koňak ze salka,
recept vajecny konak,
aer konak,
vaječný koňak recept,
vaječný koňak ze salka a mléka,
vaječný koňak bez žloutků,
recept na aerkonak,
vaječný koňak bez mléka,
vaječný koňak z mléka,
vaječný koňak top recepty,
vaječný koňak ze salka recept,
vaječný vaječný likér,
vaječný koňak z kondenzovaného mléka,
domácí aerkonak,
vaječný koňak 8 zloutku
Suroviny:
žloutek,
cukr moučkový,
mléko,
cukr vanilkový,
mléko,
rum
Komentáře (16)
Nikolko doplň,prosím...nechci prudit,ale to jsou důležité informace
...já mám na 6 žloutků + 200g cukru + 1 ml. slazené + 1 ml. neslazené + 1 vanilka + 250 ml rum a je toho cca 1 litr
(mléko = asi 400g jestlisenepletu
Není hloupý jen název...
Sice jsem to takto nezkoušel, ale ověřený postup je takový, že žloutka se třou (šlehají) s cukrem do pěny!
Mám podobný rcp, ale vedle SALKA tam místo mléka dávám kondenzované mléko NESLAZENÉ.
Nicméně, líbí se mi, že autor tím napájí i děti