 
		
Sachrův dort podle Filipa
Suroviny
Porce: asi 10 kusů, podle velikosti řezů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 638 kJ / 6 367 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 88,03 g | 
| Tuky | 328,61 g | 
| Vláknina | 34,40 g | 
| Cholesterol | 2,04 g | 
| Sodík | 1,30 g | 
| Sůl | 2,51 g | 
| Sacharidy | 747,08 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Máslo a čokoládu (ta by měla mít pokojovou teplotu) dáme do misky a při středním stupni a necháme rozpustit v mikrovlnce.
	Krok 2: Zhruba po 20 vteřinách mikrovlnku vždy vypneme a čokoládu promíchejme, aby se nespálila. Jakmile se máslo s čokoládou spojí v tekutou hmotu, je hotovo. Směs pak dáme vychladit do lednice.
	Krok 3: Mezitím si předehřejeme troubu na 180°C.  Z osmi bílků a poloviny cukru vyšleháme tuhý sníh. Šest žloutků a druhou polovinu cukru vyšleháme v lehkou pěnu.
	Krok 4: V jiné misce promícháme strouhanku, mouku a kakao. Rozpuštěnou a na pokojovou teplotu zchlazenou čokoládu s máslem vmícháme do pěny ze žloutků.
	Krok 5: Pak střídavě vmícháváme sníh z bílků a směs ze strouhanky, mouky a kakaa do nové, čisté misky.
	Krok 6: Když máme těsto pěkně umíchané, můžeme ho dát do předehřáté trouby na 180°C na 60 minut (1 hodina).
	Krok 7: Po upečení necháme korpus úplně vychladnout. Pokud bysme jej krájeli horký, čokoláda v těstě způsobí, že se bude lepit a nebude hezký. Dlouhým nožem korpus seřízneme, odstraníme pečicí papír ze dna a dort opatrně vyřízneme z formy. Získáme tak krásně rovný a pravidelný tvar.
	Krok 8: Dortový korpus 3x až 4x podélně prořízneme a pláty těsta odkládáme před sebe, aniž bysme s nimi jakkoli točili. Použijeme na to pokud možno dlouhý nůž, aby byly pravidelné. Až je budeme skládat zpátky, hezky na sebe zase sednou.
	Krok 9: Meruňkovou marmeládu v mikrovlnce na střední stupeň ohřejeme a promažeme jí jednotlivé vrstvy dortu: na první díl korpusu přijde marmeláda, a ten pak přikryjeme dalším odkrojeným plátem, pak zase marmeláda, druhý plát a tak dále. Tím, že je marmeláda horká, krásně prosákne celým korpusem, který bude skvěle držet pohromadě. Ze stejného důvodu je potřeba korpus prořezávat tolikrát, jinak by celý marmeládou neprovlhl a byl by suchý.
	Krok 10: Dort pomažeme teplou marmeládou i z vrchu a na bocích. Bublinky na povrchu se tak krásně zahladí.
	Krok 11: Hotový dort necháme do druhého dne odležet, aby marmeláda měla dost času provlhnout všude.
	Krok 12: Následující den dort potáhneme čokoládovou polevou. Ta v Savoyi se dělá komplikovaně, pro naše potřeby postačí, když koupíme polevu hotovou, nebo v parní lázni rozpustíme 200 g hořké čokolády a přimícháme do ní asi 30 g másla.
	Krok 13: Hotovou polevu nalijte na vršek dortu a rozetřete ji tak, aby pokrývala celý dort i ze stran. Polevu nechte chvíli zatuhnout.
A asi po 2 hodinách můžeme dort podávat s kupou domácí šlehačky.
Dobrou chuť
A asi po 2 hodinách můžeme dort podávat s kupou domácí šlehačky.
Dobrou chuť
Zveřejněno 13. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Sachrův dort podle Filipa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RnmE
Moje poznámka
					 
				
Sachrův dort podle Filipa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RnmE
Nejnovější recepty
	
			 
	
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 35 minutami
	
			 
	
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 1 hodinou
	
			 
	
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 5 hodinami
	
			 
	
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 6 hodinami
	
			 
	
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 7 hodinami
	
			 
	
	
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 7 hodinami
	
			 
	
	
Výborné lasagne
1.Ditouche před 7 hodinami
	
			 
	
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 8 hodinami
	
			 
	
	
			 
	
Obrácená jablková roláda
MarieP před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							sachr dort s kefírem, 
						
						
							sachruv dort z cukety, 
						
						
							sachr dort cena, 
						
						
							sachr dort vaněk, 
						
						
							sachr dort z kefíru, 
						
						
							cena sachr dortu, 
						
						
							sachr dort z cukety, 
						
						
							kefírový sachr, 
						
						
							recept na sacher dort podle hotelu savoy, 
						
						
							sachr z kefíru, 
						
						
							top recepty sachruv dorty, 
						
						
							sachruv dort se strouhanými jablky, 
						
						
							dort sachr cena, 
						
						
							filip horký čokoláda, 
						
						
							sachr dort recept originál, 
						
						
							dort vánek, 
						
						
							cuketový sachrův dort, 
						
						
							cuketový sacher, 
						
						
							sachrův dort cena, 
						
						
							sachrův dort originál recept karoliny
						
					
						Suroviny:
						
							čokoláda hořká, 
						
						
							bílek, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							kakao hořké, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							poleva čokoládová, 
						
						
							marmeláda meruňková, 
						
						
							šlehačka
						
					
 
	 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
	 
 
	 
 
 
	 
	 
Komentáře (17)
Je vynikající. :)
A ještě okpopírovaný.
Toto je to samé, nelze použít bez souhlasu autora cizí fotografie a všimni si, že to máš i u vkládání fotek při receptech a i dole na konci stránky je text: "Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno."
Poleva výborná o tom nemluvím. Šlehačky málo, trošku suché.Cena velmi ,ale velmi vysoká.Platí se asi za atosféru kavárny hotelu. Ale všechno se má zkusit....
Myslím,že pověst je lepší,jako výrobek. Skrátka reklama, v tom uměj chodit !
Pečené koleno ve Vídni je,ale fakt dobré. Nemá sice reklamu,ale dá se jíst!
http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/mou...
Teď už chápu těch 10 kousků! To je jediná věc, kterou „autor“ na okopírovaném rcp změnil, či spíše zpotvořil
A podle všeho Filip nemá filipa, jak píšu níže, ale pouze drzé čelo...
Myslím, že tento receptík patří k těm lepším Sacherům co tu jsou…, tedy až na tu odfláknutou polevu! Ale Filip má filipa, tak je z obliga
Já mám pro Sachera letitou slabost…
Bože, co ten už mě stál peněz! Několikrát jsem si ho dovezl při cestě z jihu, párkrát jsem si ho nechal dovést a dvakrát jsem si pro něj naschvál zajel do Vídně.
Ne, že by to bolo boh vie čo... Taková hutná buchta s marmeládou... a bez šlehačky s bídou poživatelná. SAMOZŘEJMĚ PŘEHÁNÍM
Ale ta čokoládová (kakaová?) poleva , to je maso. Ani tvrdá, ani měkká. Není úplně hladká, ale jen nepatrně zrnitá - zkoušel jsem kde co... Pokusničil jsem přidávat různé frakce cukru do polevy, laboroval s máslem, se škrobem..., ale marnost nad marnost. Takovou, jakou má originál vyrobit nedokážu.
Přečetl jsem na co jsem narazil... Viděl fůru videí... Dokonce i do výroby jsem nakoukl... Kdesi jsem narazil na roční spotřeby surovin, ale z tun a metráků recepturu nevypočítáš, když dávají čokoládu a kakao jak do korpusu, tak do polevy. Zkrátka, své tajemství si hlídají dokonale
Sacher jinak miluju taky
Já mám Sacher velmi ráda a jistě jsou tady i další fanynky Sachru ,takže jistě někdo brzo upeče.