Suroviny
Porce: neurčito
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 662 kJ / 1 831 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,65 g |
Tuky | 10,21 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 365,84 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dalamánky z tvrdého chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7W3
Moje poznámka
Dalamánky z tvrdého chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7W3
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 22 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 32 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Tématické fráze:
recepty z tvrdého chleba,
chlebové dalamánky,
chlebové dalamánky z tvrdého chleba,
jak zpracovat starý chleba,
tvrdé pečivo,
tvrdý chleba,
dalamánek z tvrdého chleba,
tvrdý chléb,
co z tvrdého chleba,
tvrdý chléb recepty,
tvrdý chléb recept,
dalamánek z chleba,
recepty z tvrdého pečiva,
pecivo z tvrdeho chleba,
tvrdý chleba recepty,
zpracování tvrdého chleba,
dalamánky recept,
jak zpracovat starý chléb,
zpracovani stareho chleba,
pečivo ze starého chleba
Suroviny:
chléb,
voda,
droždí,
mouka hladká,
sůl hrubá,
kmín celý
Komentáře (35)
Už to tu bylo řečeno, že je recept starý, každý ho má z jiného zdroje a Yveta vysvětlila, jak se k ní dostal.
Těch řečí okolo původu těchto dalamánků bylo, myslím, ažaž. Už to stačí.
Yvajs mě je 15let a ten recept sem zvladnul udelat i já jen přidavej super recepty dál
Takže recept z Labužníka určitě původní není, ale pokud jsi ho, Yveto, odtamtud opsala (a doslovně, jak je vidět - gramáž jsi uvedla později, pokud si pamatuji dobře), měla bys v Poznámce uvést zdroj. Pak už ti nikdo nemůže říct nic.
Je to výborný recept na zpracování starého chleba a dalamánky jsou mňamózní
a ten třetí byl podle rodinky nej do těsta jsem dala cibulku a česnek a navrch kousek syra a bylo to super
každá kuchařinka si receptík přizpusobí
Yvetka má dobrej recept a dekuji že mi ho poslala