Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza těsto z pizzerie

Hodnocení receptu je 4,6 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gedzitka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 144 kJ /
1 947 kcal
Bílkoviny63,80 g
Tuky20,87 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,01 g
Sůl15,00 g
Sacharidy366,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Krok 2: Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oregánem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Krok 3: Pizzu pečeme v dobře rozehřáté plynové troubě asi 10-15 minut. V horkovzdušné asi 5-8 minut.

Zveřejněno 8. 3. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pizza těsto z pizzerie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1qKj

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pizza těsto z pizzerie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1qKj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Těsto je super jen bych ubral sůl klidně na polovic, zbytečně zabíjí chuť surovin.

Těsto dobré, místo kečupu jsem si udělala rozvařená rajčata s bazalkou, chutnalo, dík

Zelva771: Děkuji a jsem ráda, že chutná :-8

Když dělám pizzu, používám tento recept a jsem spokojená. Děkuji za něj. Nejoblíbenější je se 4 druhy sýra a klasická pomodoro a salám:-)...Chválila i širší rodina, která si pochutnala na domácí pizze na rodinné oslavě:-)

Viler: Tohle těsto dělám na pizzu 3-4 x ročně. Tolik droždí nedávám, stejně hezky nakyne. Potřebuji hrubší těsto , protože do něj vždycky zaválím, na drobno nakrájené voňavé škvarky a natřu a obložím. Jinak by pizza zůstala celá a manžel hladový, jinou pizzu nesní. :-//

jaaaarmila: proč fuj? neznáte americkou pizzu ?

Tomas Rejzek Tomas Rejzek 16. 2. 2021 14:02
Dal bych méně soli jinak výborné.

Máte tu pizzu strašně tlustou fuj. Z 0,5 kg mouky já vyválím 4 pizzy a vy jen 2? Proto jsou tak tlusté. Pizza musí být tenká a křupavá. Válejte těsto na pečícím papíře, pak jde i tenká pizza krásně přendat na plech a netrhá se. A fakt stačí polovina droždí ;-)

Cesto nebolo zlé. Robila som z polovičnej dávky, pretože pre porovnanie som robila aj inú pizzu http://www.toprecepty.cz/recept/42426-pizza-s-balk... . Oproti tej druhej bolo cesto akoby koláčovitejšie. :-):-) Ale droždie v ňom cítiť nebolo.;-)

je fakt, že jsem už kdysi viděla recept od italského pizzaře, kde bylo toto množství droždí na stejné množství mouky a taky se mi zdálo moc. Dávám normálně jen 1/2 kostky na 500g mouky a peču v troubě na program "pizza". Syn říká, že je jedna z nejlepších, co jedl :-8 Jak říká Dajda - tenké a křupavé těsto.
Do kaiserek dávám dokonce jen 10g droždí na 500g mouky a jsou výborné.

Souhlasím s Dajdou. Kostka droždí je strašně moc. Musí to být pak i cítit na chuť

Podle mých zkušeností stačí mnohem méně kvasnic (10-20 g), tedy pokud chcete mít tenké a křupavé těsto.;-)

Tématické fráze:
těsto na pizzu jako z pizzerie, pizza těsto jako z pizzerie, krupave testo na pizzu, těsto na pizzu jako z pizzerie recept, nekynuté těsto na pizzu jako z pizzerie, tenké testo na pizzu, pizza těsto, těsto na křupavou pizzu, tncz nova, pizza testo od pizzare, krupave testo na pizzu recept, pizza jako z pizzerie, pizza těsto recept, těsto na pizzu, těsto jako z pizzerie, pizza recept jako z pizzerie, krupave pizza testo, testo na tlustou pizzu, pizza na 500g mouky, pizza z pizzerie studena voda

Suroviny:
mouka hladká, olej olivový, sůl, droždí, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]