

Banánová zmrzlina II.
Suroviny
- 250 ml smetany (33%)
- 170 g kefíru
- 80 g cukru
- 250-270 g banánů (3-4 kusy)
- 2-3 lžičky citrónové šťávy
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny rozmixujeme ponorným mixérem, nalijeme do zmrzlinovače a dáme zmrazit. Pokud někdo strojek nemá, může mrazit v mrazničce, ale je třeba zmrzlinu každých 35 - 45 minut promíchat (smíchat ztuhlou směs kolem stěn nádoby se zbytkem, ještě řídkým), jinak se nám při mražení ve zmrzlině utvoří ledové krystalky.
Poznámka od kuchařky
Tahle zmrzlina jde vyrobit z jakéhokoliv ovoce. Je příjemně hustá a smetanová na jazyku....
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Banánová zmrzlina II.
-
Děvčata, můžu se, prosím, zeptat, jak bych mohla docílit toho, abych zmrzlinu neměla tak tuhou? V mrazáku mi zrzne moc (asi jako tříšť) a když ji vyndám, nebo dám do lednice, tak to nikdy neuhlídám a stává se mi z toho "studená omáčka".
Děkuji
-
to musí být dobrota úplně se mi na tom zbíhají sliny určitě si uděláme určitě dám bodík
-
To musí být ale dobrota
Za bodík
-
mooooc pěkné +bodík
-
Miri, kefírem jsem nahradila jogurt, ten tam jde dát taky. A díky nim je zmrzlinka mírňounce nakyslá. A cukru by mohlo být klidně i ždibec méně, banány (a ostatní ovoce) jsou dost sladké samy o sobě.
Vyzkoušej a uvidíš -
Cathleen
ten kefírek v tom
.To musí být mňamka
A když koukám na množství cukru,tak nebude ani moc přeslazená
.Tiše závidím
.A boďka
?Už tam je!
-
Nemám slov