Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvasnicová "smradlavá" pomazánka

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zuzka - Cobra Zuzka - Cobra

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 358 kJ /
2 715 kcal
Bílkoviny81,42 g
Tuky251,61 g
Vláknina14,28 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 1,83 g
Sůl4,38 g
Sacharidy25,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji usmažíme jemně nakrájenou cibuli. Když je cibulka lehce zlatá, přidáme do pánve droždí, necháme rozpustit a za častého míchání vypražíme na hustou kašovitou hmotu. (V tomto bodě obvykle "sežeru" polovinu kvasnic, které mne lákají svým krásným smrádkem). Trvá to cca 8 minut. Necháme vystydnout. Krok 2: Do vyššího hrnce nebo misky vložíme změklé máslo, na jemno nastrouháme eidam nebo goudu (já dávám goudu, má výraznější chuť), dále nastrouháme 3 vařená vejce, přidáme zchladlé droždí, osolíme a opepříme dle chuti a vše vyšleháme el. šlehačem. Krok 3: Necháme vychladit, případně konzumujeme ihned nejlépe s čerstvým chlebíkem.

Zveřejněno 27. 5. 2011

Poznámka autorky Zuzka - Cobra

Nějaké recepty na drožďovou pomazánku jsem zde našla, všechny jsou však ve stylu "míchaná vejce" a to mi zrovna moc nejede. Třeba někomu zachutná v mojí úpravě...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7wR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7wR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-D:-D:-D:-D úžasné idem na to

srettka:Můj kolega zase říkával, že by se ta pomazánka měla jmenovat "Dobré jitro milé dámy";-).

drožďovka je fajnová...kdysi jsme si jí dělali s kolegyněmi v práci a přiběhl kolega zespoda a prej.."co je to tu za strašnej smrad, vám tu něco zdechlo?":-)) smrdí,s,rdí,smrdí...jak by pištěli trpajzlíci na zahrádce...ale chutná,chutná,chutná:-p:yes:

Pomazánka je dobrá , ale moc máslová příště tam vrazím těch kostek 5,,,,,,ale jak říkám dá se to.:-p

Mnam,mnam :-p:yes:

Zase obměna pomazánky z droždí:-p:yes:+1

Díky, Jani. Určitě vyzkoušej, je vynikající. Včera jsem pomazánku ukuchtila a dnes máme s kolegyní v práci hody...

Zuzko, to si piš, že tahle varianta mne zaujala!! Já taky přidávám vajíčka syrová do osmaženého droždí. Tohle zkusím!!! Nedávám ani sýr, Jéééžiš Marjááá, mám hlad!!! Supéér!!:-p:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
smradlavá houba, kvasnicova pomazanka, kvasnicová pomazánka s vejci, smradlavé recepty, smradlava pomazanka, kvasnicová pomazánka recept, kvasnicová pomazánka, smradlava konzerva, drožďová pomazánka s vejci na tvrdo, kvasnicová pomazánka s vejcem, kvasnicová pomazánka s máslem, pikantní kvasnicová pomazánka, máslová kvasnicová, smradlavé vejce, droždová pomazánka s vejcem na na tvrdo, sul smradlava, recept na kvasnicovou pomazánku, kvasnicové knedlíčky s vajíčkem na na tvrdo, kvasnicová pomazánka - top recepty, smradlavé pomazánka

Suroviny:
máslo, droždí, cibule, vejce, sýr eidam, sůl, pepř bílý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu