Taliány
Dříve velmi známá a takřka všude dostupná pochutina se pomalu vytratila z prodejních pultů. Podle tohoto receptu si je však můžete připravit doma a zavzpomínat nebo ochutnat masovou pochoutku z dob rodičů a prarodičů.
Suroviny pro 1 dávka
1 kg
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 743 kJ / 3 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,74 g |
Tuky | 294,49 g |
Vláknina | 1,13 g |
Cholesterol | 670 mg |
Sodík | 12,50 g |
Sůl | 31,24 g |
Sacharidy | 2,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Taliány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKmE
Moje poznámka
Taliány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKmE
Nejnovější recepty
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 5 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Ledvinky na špeku
Přidáno 12. 7. 2025 18:23:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Hanka004 před 22 minutami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
karinpekarkova před 55 minutami
Cuketový moučník s jablky
svidrnochovas@seznam.cz před 1 hodinou
Rebarborový koláč
kacaba10 před 1 hodinou
Kedlubnové zelí
jana100 před 2 hodinami
Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem
mertice před 2 hodinami
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 4 hodinami
Karamel
Kristynanelly před 6 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 6 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 6 hodinami
Tématické fráze:
talián uzenina jak připravit,
talián,
taliany,
recept na taliany,
talián uzenina,
příprava taliánů,
taliáni recept,
taliány recept,
jak dlouho vařit taliány,
talián recept,
taliáni jak je připravit,
jak se připravují taliáni,
taliáni,
jak připravit taliány,
vyroba talianu,
taliáni jak dlouho vařit,
taliáni jak se jí,
jak vařit taliány,
co je talián,
talián příprava
Suroviny:
plecko telecí,
lalok vepřový,
ramínko vepřové,
sůl,
rychlosůl,
pepř mletý,
zázvor,
kardamom,
česnek
Komentáře (13)
haolza:
Cituji http://www.obchod.heroldreznickepotreby.cz/67-rych...:
Solící dusitanová směs (tzv. rychlosůl) se používá k nakládání a předúpravě masa, určeného pro další zpracování do masných výrobků, klobás, salámů, sekané, uzených mas, konzerv a polokonzerv. Zajišťuje stabilitu vybarvení a chuťové vlastnosti masných výrobků. Přispívá ke zvýšení údržnosti a podílí se na vytvoření chuti a vůně masných výrobků, chrání tuky v mase a masných výrobcích před oxidací a zajišťuje vznik typického růžového zbarvení nakládaných masných výrobků.
Na této adrese ji také lze koupit - 1 kg za 18 Kč, ale s poštovným vyjde na 179 Kč. To bude lepší ta TETA !