Jelítka Rozpis na 10 kg
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 122 821 kJ / 29 355 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 947,53 g |
Tuky | 1 779,39 g |
Vláknina | 228,00 g |
Cholesterol | 7,13 g |
Sodík | 76,71 g |
Sůl | 190,00 g |
Sacharidy | 2 278,67 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Směs do jelit můžeme i péci na plotně (míchá se) a kroupy se používají do polévky.
Při zabijačce se dělají i žemlová jelítka, staročeská žemlová jelítka, francouzská jelítka (bílá), ledvinová jelítka, nejsou tak známá a každé má svoji recepturu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2024 10:20
Dobrý den, měla bych zájem o recepty. Bylo by tedy možné je zaslat ? Moc děkuji
26. 4. 2013 22:58
Tak klidně přidávej a když k tomu dáš své postřehy při vaření .... Škoda, že nemáš fotky.
A podobné, jako "Solení masa na uzení" můžeš dát do článků.
26. 4. 2013 20:56
26. 4. 2013 20:50
26. 4. 2013 14:20
26. 4. 2013 13:58
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křepelky sous - vide s pečenou zeleninou a jogurtovým dipem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová polévka s chilli
Přidáno před 2 hodinami
Zdravý barevný kuskus
Přidáno před 5 hodinami
Salát z květáku romanesco s rýží a čočkou beluga
Přidáno před 14 hodinami
Gulášová polévečka
Přidáno před 15 hodinami
Koláče s povidlovo-makovou náplní a se švestkami
Přidáno 13. 9. 2024 21:15
Právě bylo uvařeno:
Utopenci - nejlepší co známe
Timberjack uvařila před 1 hodinou
Zeleninový krém s červenou řepou
echinacea uvařila před 1 hodinou
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Jarka72 uvařila před 2 hodinami
Zdravý barevný kuskus
Mamka.anna uvařil před 2 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
Bourovka1 uvařila před 2 hodinami
Čína "Sečuán"
Janca1 uvařil před 2 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
NikaPo uvařila před 2 hodinami
Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období
Pipas uvařila před 3 hodinami
Cuketové karbanátky s hermelínem
Elivet uvařila před 3 hodinami
Topinky s pikantní zeleninovou směsí a sýrem
MarcelaPa uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset odpovědí na nejčastější otázky k zabijačkám: Poradíme základy, které potřebujete vědět a nemáte se koho zeptat
První císař Říše římské Augustus jedl skromně, podporoval pěstování obilí a zeleniny a zdravé stravovací návyky
Jelly cake je dezert se želatinou, ve které se skrývají různá tajemství
Další recepty
Tématické fráze: žemlová jelita žemlova jelitka recept na domácí jelita jake kroupy se pouzivaji do zabijacky napichani masa na uzeni žemlové jelito jake kroupy do jelit jak se delaji jelita kroupy do jelítek jelítka žemlová pečené kroupy s krví staroceska jelitka recept na žemlové jelítka domácí žemlová jelítka recepty mistra uzenáře jelita žemlová zemlove jelitka žemlové jelítko recept domácí jelítka jak se dělají jelítka
Suroviny: maso z vepřové hlavy, lalok vepřový, škvarky, slezina, kroupy, krev, pepř mletý, koření nové koření mleté, majoránka, zázvor mletý, cibule, sůl, vývar, střevo tlusté, koření
Jelítka Rozpis na 10 kg
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jLZz
6 názorů