Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelín s houbami

Hodnocení receptu je 5,0 (61×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chladnutí náplně

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chladnutí náplně)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a podusíme na rozpuštěném másle se solí, drceným kmínem a chilli kořením. Pak necháme vychladnout. Krok 2: Hermelín rozkrojíme, vydlabeme a naplníme prochladlou podušenou směsí hub. Krok 3: Obě části sýru spojíme, pokud potřebujeme, zajistíme párátky. Krok 4: Obalíme v trojobalu a smažíme z obou stran na rozehřátém oleji. Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší, vařenými brambory a nebo jen se zeleninovou oblohou.

Zveřejněno 11. 11. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Vyzkoušené recepty-paní Marie Faltýnová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelín s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mw9P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelín s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mw9P

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (59)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

kristyn92: Je to skvělá chuťovka :-)

Výborné, s přítelem jsme si nemohli vynachválit :-8

hvezdicka07: Děkuji :-)

Dnes jsme měli k obědu s bramborovou kaší a bylo to výborné. Děkuji za super recept a posílám bodík :-)

Katyc: v tomto případě ne. Rozhodně vnitřek ale nevyhodíme, použijeme ho třeba na cheba s máslem;-)

S tim vydlabanym sýrem už nepracujeme?:)

Koubkova: dobrý nápad!;-):yes:

Zajímavá kombinace houby a hermelín, z vydlabaného sýra jsem udělala pomazánku:-K:yes:

Tereza Blazkova: Jéé, díky moc!!:-)

Jani :-), dobrota jako každý Tvůj recept :-*:yes:. Vydlabané vnitřky hermelínů jsem dala dusit k houbám a nemělo to chybu ;-). Bodíka jsem už dala předtím, tak teď už jenom foto.

vydlabeme hermelin to mne podr a co nam pak z te chuti zbude :) ? Strouhanka s nadechem hermelinu asi pocitam takze cele tajemstvi receptu je ze prilohu misto vedle frknu dovnitr. A zustane mi zpotvorenej sejra jo to chce vazne fantazii :)

mia2404: a nejen vypadá!:-))

:-p vypadá to lákavo+1:yes:

Určitě vyzkoušej;-)

Určitě vyzkouším:-8...sýr a do toho houby epexní kombinace:yes::yes:

Ivanescence díky;-)

Janííí :) mas bodíka, moc yummy :):yes::-K

Lucasinka já brutálně děkuji!!!:-))

Udelala jsem s pecenymi brambory na salveji a kdyz pritel hermelin ochutnal, rekl jen "to je brutalni" a olizoval se az za usima. Vyborne :-K

Lucasinka-určitě ho seženeš, je to sýr typu Camembert nebo Brie;-)

Lucasinka tak ti budu držet palce!!

jestli v Irsku sezenu neco jako hermelin, hned vyzkousim.:-D

:yes: udělala jsem a bylo to dobrý, zase nějaká změna ;-) posílám boďku ;-)

Lucinko, díky!!:-8

Téééda..taková mana tady a já si nevšimla.Máš krásnou fotku Jani:-!Bodík letí ať je jich rovných 30.Hermelín já totiž můžu s čímkoliv a hl.s brusinkama.:-*

Díky všem za bodíky, ani jsem nevěděla, že tento recept je na prvním místě, děkuji:-8

:yes:bodík letí:yes:

vypadá to lákavě,určitě vyzkouším::-p:-O

Jani, moc hezký recept i fotky:yes::yes:. Vzpomínám na tvůj smažený hermelín s tvarůžkem;-):-p. Posílám 23. bodík. :-!:-)):yes::yes::-K

Děkuji za nápad určitě vyzkouším fakt to láká.:-))

Nejím hermelín:-S ani houby:-O ale vypadá to krásně:-D:-D:-D:yes::yes:

Miruš, díky, že jsi odpověděla za mne, je tady ještě podobný recept taky ode mne a to hermelín plněný tvarůžkou;-) Děkuji všem za bodíky, takhle po ránu to spraví náladu:-)http://www.toprecepty.cz/recept/4273-tvaruzek-v-he...

JaniR.,recept vypadá moc :-p,ale u nás by byl jen pro mě:-(;-).Vojta nejí houby a manžel smaž.hermelín tak 1x ročně:-S.Ale to nic nemění na faktu,že boďka č.18 je tvá;-).
Janatko:-)dělám podobně,se směsí šunky na kostičky a zelené cibulky-orestovat na másle a dál jako u Jany;-).

Jani, posílám bodík!:yes: Máš tam samé dobroty!;-):-p

Já hermelíny miluju,:-K je to luxusní pochoutka :-D

Opravdu to vypadá velmi lákavě:-p, jak se ptala janatka možná , pokud děti nejedí houby by to šlo nahradit třeba šunkou? Jinak posílám bodík. :-)15.-tý:yes::yes:

Jani Remková: :dají se ty houby něčím jiným nahradit,u nás děti milují hermelín,ale houby by v tom nejedly.Jinak opravdu super.:-p:yes:

..a ty čo strašíš?

Magdalenko, co ještě nespíš? Ale díky!;-)

Mňa to nadchlo tiež...musí to byť úžasná chuť! +

Teda Jani, to je parádní neokoukaný recept. Dávám bodík a už je v oblíbených:-))

:-p:-p:yes:

Janko...:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Díky za bodíky. Jo, ten vydlabaný vnitřek se pak sní na chlebě. Možná by to šlo přidat i k těm houbám, ale já jsem měla malý hermelín a dělala jsem to jen tak, na zkoušku, tak mne ta trocha sýru nemrzela. Ono do toho sýru moc nevleze a ty houby v něm nemají chybu:-p Taky se dá použít do nějaké pomazánky, ale to každý z vás určitě ví;-)

Jani, tak to je suprový a máš to hezky nafocené. Já myslím, že ten vydlabaný vnitřek smícháš s těmi houbami ne:-?ale já si s tím lehce poradím, až to budu dělat-a budu dělat, to si piš:-DDávám ti bodíka:yes:

To vypadá lákavě:-p,dávám do oblíbených a brzy zkusím:-K.Krásně nafocené:yes:,Jani posílám boďku:yes:

Dobrý den vypadá to bezvadně,posílám bod.Jenom malý dotaz: co s tím vydlabánkem kromě toho,že se sní? Nepoužíváte ho na něco?:yes:

Maris, díky! Zapoměla jsem to tam napsat, už by to mělo být v pořádku!;-) Děkuji;-)

Jani, Ty jedeš :-O, moc se mi to líbí, jen bych se chtěla zeptat - ten hermelín asi je potřeba trošku vydlabat, aby se tam vešly houby, ne ? Máš krásné fotky :yes: a bodík ode mě;-)

no tak tohle je vážně luxusní...zkusím o víkendu, ale jsem si už teď jistá, že to bude mňamka!! posílám bodík:yes::-*

Tématické fráze:
hermelin s houbami, nakládaný hermelín s brusinkami, houby recepty, hermelín recepty, co z hermelínu, hermelín plněný houbami, nakládaný hermelín s houbami, plněný hermelín houbami, nakládaný hermelín s brusinkama, nakládaný hermelín s brusinkami recept, nakládaný hemelín, hermelin, hermelín houby, recepty s brusinkama, babicovy dobroty recepty houby, hermelín na houbách, hermelin s, houbové recepty, recepty plněný hermelín s brusinkama, nakládané žampiony

Suroviny:
sýr hermelín, houby čerstvé, máslo, sůl, kmín drcený, chilli, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu