Baklava
Baklava je tradiční zákusek, jehož původ leží v Osmanské říši. I proto je tato sladká kalorická bomba dodnes populární zejména v turecké kuchyni, ale jí se také na Balkáně, v Íránu nebo na Kavkaze. Vrstvy křehkého listového těsta jsou plněné sekanými ořechy doslazenými medem či sirupem. Je to opravdová dobrota!
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 781 kJ / 4 967 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,48 g |
Tuky | 407,75 g |
Vláknina | 35,00 g |
Cholesterol | 574 mg |
Sodík | 102 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 217,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Baklava
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRn6
Moje poznámka
Baklava
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRn6
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 4 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 17 minutami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 36 minutami
Rajská omáčka
Jirka6363 před 49 minutami
Drobenka na koláč
david.kroupa před 1 hodinou
Broskvové čatní
RadkaR před 3 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 3 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 4 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 5 hodinami
Tématické fráze:
baklava z listového těsta,
jak se dela baklava,
turecká baklava recept,
bachlava,
moučník baklava,
baklawa recept,
turecká baklava,
baclava,
těsto na baklavu,
bakava,
baklawa,
baklava-recept,
recept baklawa,
listové těsto baklava,
jak se pece baklava,
bachlava recept,
recept baklava listové těsto,
moučník baklava recept,
těsto phylo,
recept na baklawu
Suroviny:
těsto listové,
ořechy pistácie,
máslo,
cukr krystal,
skořice mletá,
alobal
Komentáře (11)
Ale verim ze i tento recept je vyborny