Rizoto s kuřecím masem
Máte chuť na české rizoto, ale nechcete vepřové? Vyzkoušejte variantu s kuřecím masem, kterou si zamilovala nejedna kuchařka. Příprava je jednoduchá a zeleninu můžete kreativně obměňovat podle stavu domácích zásob.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 896 kJ / 1 887 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 127,14 g |
| Tuky | 39,57 g |
| Vláknina | 10,40 g |
| Cholesterol | 350 mg |
| Sodík | 284 mg |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 251,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Máslo (3 lžíce) zahřejeme ve velkém hrnci a cibulku v něm osmahneme.
Krok 3: Přidáme rýži a mícháme tak dlouho, až se všechna zrnka potáhnou tukovým filmem (změní barvu).
Krok 4: Snížíme teplotu. Zalijeme trochou vývaru a mícháme, dokud rýže nenasaje tekutinu.
Krok 5: Zatímco se směs vaří, postupně dolíváme horký vývar. Pokaždé počkáme, až rýže vývar vsákne. Opatrně čas od času promícháme.
Krok 6: Hotové rizoto dochutíme trochou soli.
Krok 7: Na 1 lžíci másla opečeme na kostky nakrájené kuřecí maso, ochutíme ho pepřem, solí a vmícháme k rizotu.
Zveřejněno 22. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Q3A
Moje poznámka
Rizoto s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Q3A
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 11 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 12 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 14 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 15 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 6 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 10 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 10 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 12 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 12 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 12 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 13 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 13 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 13 hodinami
Tématické fráze:
rizoto s kuřecím,
rizoto,
výborné kuřecí rizoto,
rizoto z kuřecího masa,
kuřecí rizoto,
rizoto recept,
zeleninové rizoto s kuřecím masem,
risotto s kurecim masem,
recepty rizoto,
kuřecí rizoto recept,
risoto s kuřecím masem,
výborné rizoto,
recept rizoto,
recept na rizoto,
rizoto s kuřecím masem a zeleninou,
rizeto s kurecim masem,
ryzoto s kuřecím masem,
recepty s kuřecím masem,
recept na výborné rizoto,
italske kureci rizoto
Suroviny:
cibule,
máslo,
rýže,
vývar zeleninový,
sůl,
maso kuřecí
Komentáře (32)
1. na sádle a vypražené slanince zesklovatním cibuli, přidám nakrájené maso a orestuji, pak přidám rýži, jak začně rýže lepit , podle nálady přidám koření (curry, sladkou papriku) nebo ne. zeleninu (nejraději máme mrkev s hráškem ale ani sušené houby nebo zelené fazolky - lusky nejsou špatné, každopádně se fantasii meze nekladou) a zaleji patřičným množstvím (150% objemu rýže, ) vařícího (když chcete rizoto sypké, když chcete spíše lepivé, tak, pokud nepoužíváte Carnaroli nebo Arborio rýži, tak o trošičku více vlažného a přivést k varu až s rýží), okořenéného (celý pepř, , bobkový list, nové koření, hřebíček, sůl ev. vegetu - na čtvrt litru rýže jedna kávová lžička soli, vařit aspoň dvacet minut) kuřecího vývaru. Půl minuty nechám provřít a celý hrnec strčím do předehřáté, vyplé trouby a nechám nejméně 20 minut (ale klidně i hodinu) dojít....
No, ono je rozdíl mezi RIZOTO a RISOTTO, že
Proč je to v předkrmech, to je snad hlavní jídlo, možná se mýlím
Viděli jste někdy rizoto?