Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 990 kJ / 715 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,06 g |
| Tuky | 45,47 g |
| Vláknina | 3,92 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 605 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 16,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřata dobře opláchneme a následně osušíme. Naporcujeme každé kuře na 10 porcí (stehno 2/křídlo 1/prsa 2). Rozetřeme si stroužky česneku se solí a vyrobenou pastu vetřeme do všech porcí kuřete a pod kůži každé porce vložíme kousek másla.
Krok 2: Vše ještě opepříme a obalíme postupně v klasickém trojobalu (hladká mouka – rozšlehaná vejce s trochou piva – strouhanka).
Krok 3: Do hlubší pánve si dáme rozpustit vepřové sádlo a jednotlivé porce smažíme ve vyšší vrstvě sádla pomalu do zlaté barvy. Osmažené porce necháme okapat na ubrousku a podáváme s bramborovou kaší.
Zveřejněno 17. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené česnekovo-máslové kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8Yw
Moje poznámka
Smažené česnekovo-máslové kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8Yw
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 56 minutami
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 1 hodinou
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 1 hodinou
Jahodový likér
Jirka55221 před 2 hodinami
Domácí chleba
Samjda před 3 hodinami
Vánoční věnec
Stefi.f před 7 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 14 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 16 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 16 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 16 hodinami
Tématické fráze:
kuře labužník,
dobrē smaženē kuře,
recepty na kuřata,
smažené kuře,
smažené kuře recept,
smažené kuře recept,
smazene kuře na cesneku,
kuře v česnekovém másle a strouhance,
smazene kuřecí nozky,
moderní recepty kuře,
jak delit kuře,
smažená kuřecí prsa s česnekem,
pod kůži kuřete vetřeme,
smaže kuře na sádle,
kuře smažené s česnekem,
jak dělit kuře na šest dílů,
netradiční smažené kuře,
kuře na porce smažené,
neobyčejně dobré kuře,
kuře neobyčejně
Suroviny:
kuře,
česnek,
sůl,
pepř,
mouka hladká,
pivo světlé,
vejce,
strouhanka,
sádlo vepřové,
máslo
Komentáře (15)
Vono to, co je v tý závorce, bylo do rcp dopsáno ex post...
...ale pokud by autor zmínil, že rcp doplnil, tak vám patrně ušetřil psaní, že?
Colombo, posilam Ti bodik, bylo to moc dobre a hlavne rychle.
Nikdo nepoznal rozdíl..., ale možná to bylo kvalitní odleželou surovinou (byla dnes v akci), nebo smažením, protože i prsa bez másla byla neobyčejně šťavnatá...
Objektivně musím zmínit, že část prs jsem prošpikoval máslem (do svalu) a poznal jsem to pouze já (asi proto, že jsem usilovně hledal rozdíl)
Tož tak
Máslo pod kůži kuřete používám taky, zejména u prsou, krásně zvláční a nejsou suchá.
Pralelně: 1x podle rcp a 1x bez másla. Mám za to, že zde o porovnatelný rozdíl v řádu levelů
Ale nevím, jak dělit 1/2 kuřete na 5 dílů...
Nožka = asi 2 díly
Křidélko + část prs = 1 díl
Zbytek prs = 1 nebo 2 díly???
Nebo jak? Fakt nevím
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=2447