Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 990 kJ / 715 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,06 g |
| Tuky | 45,47 g |
| Vláknina | 3,92 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 605 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 16,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřata dobře opláchneme a následně osušíme. Naporcujeme každé kuře na 10 porcí (stehno 2/křídlo 1/prsa 2). Rozetřeme si stroužky česneku se solí a vyrobenou pastu vetřeme do všech porcí kuřete a pod kůži každé porce vložíme kousek másla.
Krok 2: Vše ještě opepříme a obalíme postupně v klasickém trojobalu (hladká mouka – rozšlehaná vejce s trochou piva – strouhanka).
Krok 3: Do hlubší pánve si dáme rozpustit vepřové sádlo a jednotlivé porce smažíme ve vyšší vrstvě sádla pomalu do zlaté barvy. Osmažené porce necháme okapat na ubrousku a podáváme s bramborovou kaší.
Zveřejněno 17. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené česnekovo-máslové kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8Yw
Moje poznámka
Smažené česnekovo-máslové kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8Yw
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 21 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 9 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 11 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Tématické fráze:
kuře labužník,
dobrē smaženē kuře,
recepty na kuřata,
smažené kuře,
smažené kuře recept,
smažené kuře recept,
smazene kuře na cesneku,
kuře v česnekovém másle a strouhance,
smazene kuřecí nozky,
moderní recepty kuře,
jak delit kuře,
smažená kuřecí prsa s česnekem,
pod kůži kuřete vetřeme,
smaže kuře na sádle,
kuře smažené s česnekem,
jak dělit kuře na šest dílů,
netradiční smažené kuře,
kuře na porce smažené,
neobyčejně dobré kuře,
kuře neobyčejně
Suroviny:
kuře,
česnek,
sůl,
pepř,
mouka hladká,
pivo světlé,
vejce,
strouhanka,
sádlo vepřové,
máslo
Komentáře (15)
Vono to, co je v tý závorce, bylo do rcp dopsáno ex post...
...ale pokud by autor zmínil, že rcp doplnil, tak vám patrně ušetřil psaní, že?
Colombo, posilam Ti bodik, bylo to moc dobre a hlavne rychle.
Nikdo nepoznal rozdíl..., ale možná to bylo kvalitní odleželou surovinou (byla dnes v akci), nebo smažením, protože i prsa bez másla byla neobyčejně šťavnatá...
Objektivně musím zmínit, že část prs jsem prošpikoval máslem (do svalu) a poznal jsem to pouze já (asi proto, že jsem usilovně hledal rozdíl)
Tož tak
Máslo pod kůži kuřete používám taky, zejména u prsou, krásně zvláční a nejsou suchá.
Pralelně: 1x podle rcp a 1x bez másla. Mám za to, že zde o porovnatelný rozdíl v řádu levelů
Ale nevím, jak dělit 1/2 kuřete na 5 dílů...
Nožka = asi 2 díly
Křidélko + část prs = 1 díl
Zbytek prs = 1 nebo 2 díly???
Nebo jak? Fakt nevím
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=2447