Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 990 kJ / 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,06 g |
Tuky | 45,47 g |
Vláknina | 3,92 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 605 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 16,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřata dobře opláchneme a následně osušíme. Naporcujeme každé kuře na 10 porcí (stehno 2/křídlo 1/prsa 2). Rozetřeme si stroužky česneku se solí a vyrobenou pastu vetřeme do všech porcí kuřete a pod kůži každé porce vložíme kousek másla.
Krok 2: Vše ještě opepříme a obalíme postupně v klasickém trojobalu (hladká mouka – rozšlehaná vejce s trochou piva – strouhanka).
Krok 3: Do hlubší pánve si dáme rozpustit vepřové sádlo a jednotlivé porce smažíme ve vyšší vrstvě sádla pomalu do zlaté barvy. Osmažené porce necháme okapat na ubrousku a podáváme s bramborovou kaší.
Zveřejněno 17. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené česnekovo-máslové kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8Yw
Moje poznámka
Smažené česnekovo-máslové kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8Yw
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 11 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 21 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 1 minutou
Majonézové rohlíky
Annanas před 1 hodinou
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Pozde před 3 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 3 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 4 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 4 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 4 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 7 hodinami
Tématické fráze:
kuře labužník,
dobrē smaženē kuře,
recepty na kuřata,
smažené kuře,
smažené kuře recept,
smažené kuře recept,
smazene kuře na cesneku,
kuře v česnekovém másle a strouhance,
smazene kuřecí nozky,
moderní recepty kuře,
jak delit kuře,
smažená kuřecí prsa s česnekem,
pod kůži kuřete vetřeme,
smaže kuře na sádle,
kuře smažené s česnekem,
jak dělit kuře na šest dílů,
netradiční smažené kuře,
kuře na porce smažené,
neobyčejně dobré kuře,
kuře neobyčejně
Suroviny:
kuře,
česnek,
sůl,
pepř,
mouka hladká,
pivo světlé,
vejce,
strouhanka,
sádlo vepřové,
máslo
Komentáře (15)
Vono to, co je v tý závorce, bylo do rcp dopsáno ex post...
...ale pokud by autor zmínil, že rcp doplnil, tak vám patrně ušetřil psaní, že?
Colombo, posilam Ti bodik, bylo to moc dobre a hlavne rychle.
Nikdo nepoznal rozdíl..., ale možná to bylo kvalitní odleželou surovinou (byla dnes v akci), nebo smažením, protože i prsa bez másla byla neobyčejně šťavnatá...
Objektivně musím zmínit, že část prs jsem prošpikoval máslem (do svalu) a poznal jsem to pouze já (asi proto, že jsem usilovně hledal rozdíl)
Tož tak
Máslo pod kůži kuřete používám taky, zejména u prsou, krásně zvláční a nejsou suchá.
Pralelně: 1x podle rcp a 1x bez másla. Mám za to, že zde o porovnatelný rozdíl v řádu levelů
Ale nevím, jak dělit 1/2 kuřete na 5 dílů...
Nožka = asi 2 díly
Křidélko + část prs = 1 díl
Zbytek prs = 1 nebo 2 díly???
Nebo jak? Fakt nevím
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=2447