Suroviny
Porce: 17 tyčinek
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 769 kJ / 3 530 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,60 g |
| Tuky | 260,50 g |
| Vláknina | 33,50 g |
| Cholesterol | 150 mg |
| Sodík | 301 mg |
| Sůl | 0,85 g |
| Sacharidy | 244,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kokos, cukr a crème fraîche dobře smícháme. Z kokosové hmoty odebíráme 25 gramové kousky a v dlaních tvoříme podlouhlé oválky, které klademe jeden vedle druhého na tác vyložený papírem na pečení. Celý tác zakryjeme potravinářskou fólií a dáme ho alespoň na 5 hodin do lednice, ale nejlépe je nechat odpočívat kokosovou hmotu přes noc.
Krok 2: Čokoládu rozlámeme na kousky a rozehřejeme jí buď ve vodní lázni anebo v mikrovlnce (pamatuj: vhodná nádoba do mikrovlnky a každých 30 sekund zastavit a promíchat čokoládu).
Krok 3: Pomocí dvou vidliček máčíme kokosové tyčinky v čokoládě, přebytečné množství čokolády oklepeme, tak že na jedné vidličce máme tyčinku a druhou vidličkou jemně ťukáme do vidličky s tyčinkou. Máčené tyčinky klademe na tác vyložený pečícím papírem a špičkou nože na každém uděláme čtyři vlnky. Čokoládu necháme ztuhnout. Skladujeme v lednici.
Zveřejněno 21. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí Bounty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N2DL
Moje poznámka
Domácí Bounty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N2DL
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 21 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 8 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 8 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 8 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 8 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 9 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 10 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 10 hodinami
Tématické fráze:
bounty recept,
domaci baunty,
domáci bounty tyčinky,
domácí kokosové bounty,
nepečené bounty kuličky,
domácí bounty řezy,
domácí tyčinky z pomazánkového másla,
tyčinky baunty,
baunty kuličky vanočni,
domící bounty,
domácí bounty kuličky,
bounty čokolády recept,
kokosové kuličky z creme fraiche,
piškotové baunty,
recept na baunti tyčinku,
bouty,
baunty recept,
nepecene bounty,
recept bounty,
domaci bou
Suroviny:
kokos strouhaný,
cukr moučkový,
crème frâiche,
čokoláda mléčná
Komentáře (27)
Pokiaľ nežijete vo Francúzsku alebo v Taliansku, tak crème fraîche zoženiete len ťažko. Je to vlastne 60% kyslá smotana , ktorá sa vďaka svojej tukovosti pri varení ťažko zráža.
Skúste použiť mix 36% kyslej smotany a mascarpone, ktorý necháte 2-3 dni pod plátnom sfermentovať.
Inak... Arrivederci...
Martina: V čechách nevím, ale asi zkuste nějaký supermarket, nebo použijte hustou zakysanou smetanu