Arašídové cukroví v různých tvarech
Pro zpestření chuti můžete použít při pečení sladkého vánočního pečiva i nesolené arašídy. Těsto dobře drží tvar a tak je ideální k vyzkoušení různých zdobících prvků.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 180 kJ / 3 628 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,26 g |
Tuky | 228,65 g |
Vláknina | 16,00 g |
Cholesterol | 936 mg |
Sodík | 707 mg |
Sůl | 1,57 g |
Sacharidy | 317,29 g |
Postup přípravy
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Na bochánky si vytvoříme vždy z části těsta váleček, nakrájíme kousky a z nich uděláme kuličky. Klademe je na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení, mírně je zmáčkneme a obráceným koncem vařečky poprášené moukou uděláme důlky. Krok 4: Bochánky upečeme ve středně vyhřáté troubě, ihned po upečení je obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem a po vychlazení do důlku kápneme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu. Krok 5: Na květinky si taktéž vytvoříme váleček, ukrojíme kousky a na ně vytvoříme buď nějakým nástrojem nebo použijeme nějakou sklenici nebo vázu, která má zespodu na dně nějaké hlubší rýhy, mírně poprášíme moukou a uděláme otisk. Pak formičkou vypíchneme kytičku - viz foto s postupem. Krok 6: Dáme na plech vyložený papírem na pečení nebo teflonovou fólií a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Po vychladnutí uděláme z rozpuštěné čokolády střed kytičky. Tyto kytičky, jelikož se neobalují v cukru, tak jsou malinko méně sladké, což někomu vyhovuje. Krok 7: Toto těsto se může taktéž klasicky vyválet a formičkami vypichovat tvary a po upečení slepovat např. nutelou. Pro zpestření povrchu můžeme použít a udělat otisk na vyválené těsto pomocí strukturovaných válečků.
Zveřejněno 14. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Arašídové cukroví v různých tvarech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E2qm
Moje poznámka
Arašídové cukroví v různých tvarech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E2qm
Nejnovější recepty
Nejlepší povidla
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 14 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 15 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa v jogurtovo - česnekovém těstíčku
Ivana64 před 56 minutami
Buchta z cukety
Martina101 před 1 hodinou
Vepřové na houbách
radbastim před 1 hodinou
Pražský koláč podle ČSN
pavlina.simr před 1 hodinou
Těstovinový salát
Elen0766 před 1 hodinou
Nejlepší špenát
mafinka888 před 2 hodinami
Citrónová Babeta z DP
Myskamk před 2 hodinami
Nivová omáčka
PetrM před 3 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
MartinaDolakova před 3 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Eva z HK před 3 hodinami
Tématické fráze:
vánoční cukroví arašídové,
arašídové cukrovi,
cukrovi z arasidu,
arašídový krém na cukroví,
arašídové vánoční cukroví,
vánoční cukroví s nutelou,
recepty varecha.sk vanočni cukrovi,
recepty na arašidové cukroví,
arašidové cukroví recepty,
cukroví z arašídové mouky,
arašídové cukroví s nutelou,
arašídové kytičky,
cukroví recepty,
vanocniarasidove cukroví,
arašìdové máslový krém,
vánoční cukroví z arašídů,
arašídové pochoutky recepty,
arašidové cukroví košíčky,
arašídový krém do cukroví,
cukroví recept
Suroviny:
mouka hladká,
arašídy,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
žloutek,
čokoláda nugátová,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (25)
pipre: Jani, moc děkuji za vyzkoušení a hlavně za krásnou fotečku
Ta vaše raznice je přepychová
Kdysi jsem se pokoušel o cosi podobného z toho co bylo při ruce
Pokud foto komukoli vadí, písněte (fuj to je slovo!), smáznu ho
Pomaly už je čas.