

Arašídové cukroví v různých tvarech
Suroviny
- 300 g hladké mouky
- 100 g arašídů (nesolených)
- 80 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 200 g másla (nebo hery)
- 2 žloutky
- nugátová čokoláda (dle potřeby)
- cukr moučka
- vanilkový cukr (smíchat s normálním cukrem na obalení bochánků po upečení)
Postup přípravy receptu
Arašídy jemně nastrouháme, všechny sypké ingredience smícháme, přidáme na menší kusy nakrájené ztuhlé máslo nebo heru, žloutky a rukou zaděláme těsto do kompaktní hmoty. Můžeme nechat chvíli v chladu odležet.
Na bochánky si vytvoříme vždy z části těsta váleček, nakrájíme kousky a z nich uděláme kuličky. Klademe je na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení, mírně je zmáčkneme a obráceným koncem vařečky poprášené moukou uděláme důlky.
Bochánky upečeme ve středně vyhřáté troubě, ihned po upečení je obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem a po vychlazení do důlku kápneme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu.
Na květinky si taktéž vytvoříme váleček, ukrojíme kousky a na ně vytvoříme buď nějakým nástrojem nebo použijeme nějakou sklenici nebo vázu, která má zespodu na dně nějaké hlubší rýhy, mírně poprášíme moukou a uděláme otisk. Pak formičkou vypíchneme kytičku - viz foto s postupem.
Dáme na plech vyložený papírem na pečení nebo teflonovou fólií a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Po vychladnutí uděláme z rozpuštěné čokolády střed kytičky. Tyto kytičky, jelikož se neobalují v cukru, tak jsou malinko méně sladké, což někomu vyhovuje.
Toto těsto se může taktéž klasicky vyválet a formičkami vypichovat tvary a po upečení slepovat např. nutelou. Pro zpestření povrchu můžeme použít a udělat otisk na vyválené těsto pomocí strukturovaných válečků.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Arašídové cukroví v různých tvarech
-
Tento recept jsem vloni vyzkoušela poprvé a děti se po něm mohli utlouct, tak přidávám do stálic, protože je to opravdu vynikající. My jsme dělali ty důlky.
-
Všem vám děkuji, vůbec jsem netušila, že tento recept takhle zaujme
pipre: Jani, moc děkuji za vyzkoušení a hlavně za krásnou fotečku -
Tedy, to jsou perfektní nápady
. To si taky ukládám, ale až na příští rok
-
Není nad to, umět si poradit. Suoer + 22
-
pipre: máš to krásné, Jani!
Moc se mi líbí, kolik lidí Maruška inspirovala...i ja to mám "schované" pro příští pečení
-
Tak jsem si to dnes vyzkoušela z poloviční dávky na páru kouscích, které jsem slepila nutelou, na kuličkách je čokoláda a na vytlačování jsem použila broušenou dno stopky šampusové skleničky a dno tácku, na kterém je vyfocené cukroví
Přidávám foto a bodík jsem dala už dřív
-
Maruško, jsi nejen precizní, ale velice nápaditá
.Obdivuji Tvoje pomůcky
+
-
Je to moc hezké,mám sice napečeno,ale tohle ještě vyzkouším.
-
Merylas:
Ta vaše raznice je přepychová
Kdysi jsem se pokoušel o cosi podobného z toho co bylo při ruce
Pokud foto komukoli vadí, písněte (fuj to je slovo!), smáznu ho -
Veľmi pekné, uložila som si.
Ja som totiž ešte nezačala s pečením.
Pomaly už je čas. -
Maruško -jak jinak od Tebe, než krásné
+
-
není co dodat...perfektní
-
-
škoda,že mám upečeno,tak až příště,protože arašídové prostě zbožňuju
-
Ty jsi tak kreativní!
Posílám bodík.