Pařížská šlehačka – lehká (výroba)
Tato verze pařížské šlehačky je ideální volbou pro ty, kdo hledají jemnější a vzdušnější krém. Výsledkem je nadýchaná šlehačka s bohatou čokoládovou chutí, vhodná na dorty, řezy i samostatné dezerty.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 891 kJ / 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,88 g |
Tuky | 102,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 319 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížská šlehačka – lehká (výroba)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D2Yk
Moje poznámka
Pařížská šlehačka – lehká (výroba)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D2Yk
Nejnovější recepty
Meruňkové řezy s pudinkem
Přidáno před 5 hodinami
Banánová bábovka bez cukru
Přidáno před 6 hodinami
Chilli cukety
Přidáno před 9 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčátky
Přidáno před 11 hodinami
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno 20. 6. 2025 21:08
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno 20. 6. 2025 21:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
pavla29 před 35 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
IRBONA před 1 hodinou
Jahodový smetanový dort (mousse)
bretka před 1 hodinou
Knedlíky - blbouny s klevelou
MarketaAn před 1 hodinou
Závin z bramborového těsta plněný masem
Dasa18 před 2 hodinami
Drůbeží kostky v zelenině se slaninou
Bushmann před 3 hodinami
Bublanina
Levandule35 před 4 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 4 hodinami
Pomerančový dort z pohankové mouky
Majka214 před 5 hodinami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Kakoska před 6 hodinami
Tématické fráze:
pařižská šlehačka,
pařížská šlehačka recept,
recept na pařížskou šlehačku,
jak udělat pařížskou šlehačku,
pařížská šlehačka domácí,
domaci parizska slehacka,
pařížská šlehačka z kakaa,
paříšská šlehačka,
recept pařížská šlehačka,
jak se dělá pařížská šlehačka,
jak vyrobit pařížskou šlehačku,
výroba domácí šlehačky,
pariska slehacka,
pařížská šlehačka z čokolády,
těžká pařížská šlehačka,
krém z pařížské šlehačky,
jak vyrobit šlehačku,
jak udělat šlehačku,
recepty pařižska šlehačka,
paříšská šlehačka recept
Suroviny:
mléko,
máslo,
kakao,
cukr krupice
Komentáře (18)
Tu domacu slahacku som si zabeobachtovala a spojim vyrobu vsetko s vsetkym.
Takze sme to.....mozno....vsetko uz prekonzultovali.
Rád si tady s každým zalaškuji
Ba ne, toto NENÍ krém! Toto je regulérní lehká pařížská šlehačka! Patrně vás pomýlilo to máslo v surovinách. Ale tuku je zde cca 30% což je tolik co v lepší "paříži" Myslím ale, že pokud by se dalo másla min. 2x více, tak by se to už dalo nazvat KRÉM, ale to už by byla jiná pohádka: http://www.toprecepty.cz/recept/41277-parizsky-kre...
Hoďte, prosím, očko sem: http://www.toprecepty.cz/recept/39819-vyroba-sleha... - z mléka a másla vyrobíte smetanu ke šlehání. Když ji uděláte a zavaříte do ní čokoládu (kakao + cukr) dáte vychladit, tak následně můžete vyšlehat pařížskou šlehačku.
Zde v tomto rcp jsem vlastně spojil dvě operace (1. výroba šlehačky 2. přidání kakaa do horké šlehačky) v jednu jedinou operaci - vše se za horka mixuje zusammen
Tož tak...
Koukám, že Hella: není připojená..., ta by věděla
"lehká" v názvu je terminus technicus pro tento produkt
tejaja:
Máte recht, také tak "paříž" dělávám...
Tento rcp vznikl při koketování s výrobou ricotty, šlehačky, mascarpone ze smetany. Jak píše MajaV:
alena:
Také máte pravdu... Ale podle vaší "logiky" je asi mimoň každý, kdo peče chleba doma
vybusna:
"a este ...ked ide do toho maslo..nemala by to byt skor parizska slahacka ...*tazka*? a nie *lahka*?"
Toho másla, resp. tuku v něm obsaženého, je tolik co ve 30%ní šlehačce, ze které se známým způsobem připravuje lehká paříž.
Asi by šla stejným způsobem udělat i těžká paříž, pokud by se přidal ještě další tuk
Ja naozaj nechcem vrtat...len ma to zaujima a rada by som si vypocula viacero nazorov na to.
Nazdavam sa, ze problem spociva v tom, ze neexistuje nejake konecne urcenie co je este krem a co je uz slahacka. Na slovenskej vareche, som s udivom zistila, ze beznou parizskou slahackou (bez masla....vareny slahackovy zaklad, na druhy den vyslahany) plnia tortove korpusy!!!!!!!!!!!!!, alebo rolady.... A nazyvaju tuto slahacku...KREMOM, uplne ma to omracilo. A ked som napisala, ze slahacka sa na plnenie nehodi, pretoze to neudrzi, tak mi odpisali....* ked dam do toho stuzovac, tak nemam s tym problem....a plnim tak uz roky ....a dookola dokola) Vobec si to ani neviem predstavit. Ked zacali byt modne kremy, robene z mascarpone, tak som sa nechala zlakat davom...fakt som neskusena a dokonca som tym plnila mucniky !!!! no uz nikdy v zivote...tento zakusok http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3353 som krajala tesne po naplneni, nechcite vidiet ako napln vyzerala na druhy den...., mala tak pol centimetra a som presvedcena, ze takto isto vyzera aj mucnik plneny len slahackou...nech tam nasypu stuzovaca kolko chcu.
Nevím, nezkoušel jsem, ale mám vážné pochybnosti, že by to tato šlehačka (a nic jiného než klasická pařížská šlehačka ze smetany to není) "ustála"