Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta s tvarohem a čokoládou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mamkapavla mamkapavla

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 641 kJ /
4 694 kcal
Bílkoviny132,42 g
Tuky214,42 g
Vláknina24,36 g
Cholesterol 980 mg
Sodík 3,56 g
Sůl8,72 g
Sacharidy546,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na náplň rozmícháme dohladka, osladíme podle chuti, nakonec přidáme rozdrcenou čokoládu. Krok 2: Do teplého mléka rozdrobíme kvasnice a přikryté necháme vzejít. Krok 3: Zatím v míse smícháme mouku se solí, žloutky a vychladlým rozpuštěným máslem. Krok 4: Pak vmícháme kvásek a vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny mísy. Krok 5: Těsto rozpůlíme. Jednu část rozválíme na velikost hlubokého plechu a pomocí válečku přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme náplní a posypeme přes síto pudinkem, potom přikryjeme druhou rozválenou polovinou těsta. Krok 6: Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme do zrůžovění povrchu (asi 20 min). Krok 7: Vychladlé nakrájíme na kousky a můžeme i pocukrovat.

Zveřejněno 30. 1. 2010

Poznámka autorky mamkapavla

Můžeme místo čokolády dát rozinky, ale bez pudinku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxwP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxwP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak upečeno, teď ještě počkat, až vychladne a uvidíme, jesli bude chutnat :)

jednoduché a moc dobré.......místo čokolády jsem dala obyčejné kakao,a nemá to chybu.:-*:-K

Naprostý souhlas s olinou16::::-/více náplně určitě,připadlo mi to suché a dávala jsem nutelu místo čokolády ta nebyla.Jinak se moc dobře pracovalo s těstem na plechu jsem ho přímo rozvalovala malým válečkem, těsto udělala pekárna za mě.:-DPřidám fotečku jak to dopadlo u nás.

Tak jsem to přeci jen zkusila. Do těsta jsem trochu cukru dala. Při pečení jsem se bála, že ta vrchní placka bude suchá, tak jsem jí potřela rozpuštěným máslem a po upečení ještě jednou(to jsem do másla dala i trochu rumu). Tvarohu by to chtělo víc, je to takové moc těsta, málo náplně. Chuťově i přes tu čokoládu málo výrazné. Není to úplně špatné,kynuté těsto máme rádi, ale moc jsem s tím neuspěla. Pokud to budu ještě někdy péct, tak s nějakými úpravami, aby to mělo trochu \"šmrnc\".

Do těsta se nedává vůbec žádný cukr?

Těsto se zpracovává ihned.

a ještě pro upřesnění: Těsto se nechá vykynout? Nebo se zpracuje hned?
U soli mi je jasné, že lž. je lžička (i když já dávám na 1/2 kg mouky jen 0,5 lžičky). U náplně bych řekla, že lž. je lžíce, když je to do 500 g tvarohu. Jako začátečník bych ale byla úplně vedle.

Krása. Děláte mi chutě, takhle na večer a to se nedělá :-)):-)):yes:

Já mám jen poznámku: holky, nepište ty zkratky:-// Lž. může být lžička i lžíce, nebuďte líné to pořádně vypsat slovem, usnadní vám to pozdější vysvětlování. Začátečníkům takhle napsaný recept může dělat velké potíže, dík za pochopení;-):-K

Buchtička vypadá moc hezky,ukládám a dávám bodík.:yes::-p

já mám dělám jinak tvarožník:-K Myslím že ho mám i v receptech tady.;-)

Jj, u nás je to tvarožník :yes:

Tématické fráze:
čokoládová buchta s tvarohem, buchta s tvarohem, tvarohová buchta s čokoládou, kynuté buchty s čokoládou, tvarohovo čokoládová buchta, cokoladovo tvarohova buchta, čokoládová buchta, buchta s čokoládou, čokoládová náplň do buchet, buchta s tvarohem a pudinkem, řezy s tvarohem a čokoládou, buchty s čokoládou, buchta míša, buchta s pudinkem a tvarohem, buchty s pudinkem a čokoladou, buchty s čokoládovou náplní, tvarohovočokoládová buchta, míša buchta, bílá buchta s tvarohem, tvarohočokoládová buchta

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, žloutek, máslo, mléko, kvasnice, tvaroh, cukr vanilkový, cukr moučkový, mléko, pudink vanilkový, čokoláda na vaření

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu