Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 595 kJ / 4 922 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 126,81 g | 
| Tuky | 81,24 g | 
| Vláknina | 12,00 g | 
| Cholesterol | 2,60 g | 
| Sodík | 1,20 g | 
| Sůl | 3,70 g | 
| Sacharidy | 915,02 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Vyšleháme bílky s polovinou cukru, žloutky šleháme s druhou polovinou cca 4 minuty. Přidáme vodu a pak ručně postupně zašleháme mouku s práškem do pečiva a sníh.
	Krok 2: Do 4 vymazaných a vysypaných kompotových misek dáme část těsta - cca do 3/4, dáme upéct, zkontrolujeme špejlí.
	Krok 3: Zbytek dáme péct do formy chvíli na 180°C, pak stáhneme na 150°C a pečeme zhruba hodinu, opět zkontrolujeme špejlí. Necháme částečně vychladnout a vyklopíme.
	Krok 4: Dortový korpus zarovnáme a odkrojky využijeme na punčovinu (drobky, máslo, marmeláda), kterou použijeme k dotvarování polokoulí. Korpus rozkrojíme, pokapeme rumem, potřeme marmeládou.
	Krok 5: Ušleháme šlehačku, přidáme tvaroh, dle chuti cukr a nakonec ztužovač.
	Krok 6: Natřeme na korpus, poklademe ovocem, přiklopíme plátem korpusu a dáme na dvě hodiny do chladu. Stejně rozkrojíme a natřeme polokoule.
	Krok 7: Potom vyšleháme máslo s cukrem a korpusy v tenké vrstvě potřeme, opět necháme ztuhnout. Pak již potahujeme a zdobíme...
Zveřejněno 19. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Dort housenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7wPB
Moje poznámka
					
				
Dort housenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7wPB
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 14 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 20 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 59 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 59 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							housenka jako dort, 
						
						
							dort housenka, 
						
						
							housenka dort, 
						
						
							dort housenka recept, 
						
						
							dort jako housenka, 
						
						
							pecení dortu housenka, 
						
						
							recept dort had, 
						
						
							potahová hmota na dort recept, 
						
						
							jak upect dort  hada, 
						
						
							dort housenka recepty, 
						
						
							dort  housenka, 
						
						
							recept na dort housenka, 
						
						
							dort housenka postup, 
						
						
							housenka jako dort fotky, 
						
						
							dort polokoule recept, 
						
						
							potahová hmota a potravinářské barvivo, 
						
						
							dorthousenka
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							voda, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							šlehačka, 
						
						
							tvaroh polotučný, 
						
						
							ztužovač želatinový, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							hmota potahovací, 
						
						
							potravinářské barvivo, 
						
						
							rum, 
						
						
							marmeláda, 
						
						
							ovoce, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (4)