Kuřecí linguine s cizrnou a rajčaty

Drůbeží maso Doba přípravy: 5 + 25 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 5 + 25 minut 0 názorů

Suroviny 2 porce

300 g kuřecích prsou
3 lžíce olivového oleje
2 bobkové listy
100 ml červeného vína
100 ml vody z těstovin
1 cibule
240 g cizrny
240 g krájených rajčat
1 lžíce parmezánu
100 g těstovin linguine
sůl
pepř
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme na oleji, asi tak 5 až 6 minut, dokud kousky masa nezačnou zlátnout. Osolíme a opepříme. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a orestujeme. Dáme vařit těstoviny v osolené vodě. Budeme potřebovat totiž vývar z těstovin. Přidáme lístky rozmarýnu i celou větvičku.

  2. Zalijeme červeným vínem a povaříme, aby se víno redukovalo. Přidáme cizrnu a rajčata. Zalijeme trochou vody z těstovin a promícháme. Přidáme bobkové listy a chvíli povaříme.

  3. Přidáme těstoviny al dente a dobře jemně promícháme. Podáváme posypané parmezánem.

Poznámka od kuchařky

Recept s fotopostupem a také VIDE0 na http://www.mojetara.cz/recipe/kureci-linguine-s-ci...

Komentáře k receptu Kuřecí linguine s cizrnou a rajčaty

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: linguine s kuřecím masem kuřecí s cizrnou linguine, kuřecí maso, cizrna recepty linguine s rajcaty a kuřecím masem kuřecí prsa s cizrnou linguini s kurecimi medailonky kureci maso s cizrnou rajcaty kuře s cizrnou červené víno