Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 929 kJ / 3 568 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,62 g |
Tuky | 120,40 g |
Vláknina | 22,20 g |
Cholesterol | 695 mg |
Sodík | 144 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 532,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do nadoby pekarne vlejem mlieko, zltky, maslo. Potom polozim nadobu na vazky a vynulujem ich, do mlieka vsypem vanilku, cukor a dosypem hladku muku tak, aby vazky ukazovali 250 g.
Krok 2: Dalej vsypem 250 g polohrubej muky. Pridam stipku soli a lyzicku suseneho drozdia.
Krok 3: Zapnem zakladny program a svetlost cislo jedna. Po zapipnuti prisypem hrozienka a mandle.
Zveřejněno 11. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladký bochník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkY6
Moje poznámka
Sladký bochník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkY6
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 2 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 8 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 11 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 12 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dědova dršťková polévka
Zuzanka A před 24 minutami
Špagety v nivě
Routilka před 2 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 2 hodinami
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 3 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 5 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 5 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 5 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 5 hodinami
Tématické fráze:
domácí pekárna moulinex recepty,
recepty pro domácí pekárnu moulinex,
pekárna moulinex recepty,
recepty domácí pekárna moulinex,
sladké recepty pro domácí pekárnu,
moulinex recepty,
moulinex domaci pekarna recepty,
moulinex pekárna recepty,
recepty pekárna moulinex,
recepty na domaci pekarnu moulinex,
recepty do pekárny moulinex,
domácí pekárny moulinex recepty,
sladké recepty z domácí pekárny,
recepty do domácí pekárny moulinex,
překynuté těsto,
domácí pekárna recepty moulinex,
sladké recepty do domací pekarny,
domácí pekárna sladké recepty,
sladké recepty domácí pekárna,
recepty pro domácí pekárny moulinex
Suroviny:
mléko,
žloutek,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sůl,
droždí sušené,
rozinky,
lupínky mandlové
Komentáře (59)
http://www.nej-sici-stroje.cz
Chleba z hotové směsi byl OK. Byl nahoře světlejší než na stranách a dole, ale propečený. Tak nevím.
No paprika....tak toto ma velmi velmi mrzi, netusim vo co go. ja mam klasicku pekaren, ziadnu xxl, len tu na sypke suroviny do 500g. clovece v com moze byt teda problem. je pravda, ze horna polovica bochniku byva vzdy svetlejsia ako spodna, ale nedopecena nebola nikdy.....vies co prave sa smejem, lebo som si vyvolala tvoju fotku z truby...ty kokso, tym by si nachovala aj pol panelaku.....prepac.....a ked pecies normalny chlieb, tak nemas problem s dopekanim vrsku? mozno by som ti poradila aby si svetlost dala na 2, ale obavam sa ze spodok budes mat uplne cierny....cesto obsahuje cukor, takze neviem...ak ti nebude luto pripadnych surovin, skus to dat na 2.....davat ti dalsie rady ako vylepsovat chut bochniku sa mi zda pri rieseni tvojho problemu scestne....(davam aj nahrubo nasekane vlasske orechy
Pekla jsem v sobotu podle návodu, jen jsem přidala ještě citonovou kůru. Výsledek byl chutově moc dobrý, ale nahoře uprostřed trošku nedopečený (foto 1). Na špejli už se nelepil, ale po vychladnutí se trošku "zhňácnul". Nicméně za 3 hodiny už nebyl, tak jsem dostala povel upéct v neděli repete - a větší. Tak jsem zvedla recept o 50% (mám přece velkou pekárnu XXL) a dala jsem místo sušeného droždí čerstvé. Vložila jsem do pekárny (po pípnití rozinky, mandle a cit.kůru) a šli jsme s dětma bobovat. Vrátila jsem se a