Těstoviny s rajčaty

pavla.bau Kuchařka: pavla.bau

Doba přípravy: 20 min. 2-4 porce Těstoviny 12 názorů

Suroviny

těstoviny
olej
4 velká rajčata (nebo cherry cca 8 ks)
2 ks česneku
parmazán
2 hrsti petrželky
1 cibule
sůl
pepř
masox (nebo vývar)
chilli
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vodu na těstoviny 1/2-1 celé balení dle toho, kolik potřebujeme porcí, osolíme ji cca 1-2 lžičky. Mezitím nakrájíme cibuli, česnek a vše orestujeme dozlatova.

  2. Přidáme nakrájená rajčata, můžeme je oloupat předem a nebo ne (když spěcháme, tak je nakrájíme jen na jemno). Rajčata přidáme k cibulce a povaříme je s cibulkou.

  3. Pak přidáme 1-2 naběračky vody z těstovin (nebo vývaru) a dáme 1/2 kostky masoxu (když není vývar), přisolíme pokud bude třeba, přidáme pepř, trošku chilli.

  4. Nakonec přidáme vařené těstoviny, nakrájenou petrželku. Už nevaříme, aby neztratila chuť. Zahustíme nastrouhaným parmazánem nebo jiným sýrem parmazánového typu.

  5. Můžeme ještě podlít vodou z těstovin, ať je to celé lehce vláčné. Každý sám dle vlastní chuti.

Poznámka

Je to moje rychlá verze receptu. Foto nemám, až budu příště vařit, tak ho přidám :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Těstoviny s rajčaty

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nech budú cestoviny podľa kohokoľvek, sú dobré. A to je podstatné. Pridala som 2 strúčiky cesnaku, zdalo sa mi to lepšie, ale je to na chuti každého.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    pavla.bau: V odkazu je video, klidně si ho znovu pusť. Do těchto těstovin se nedává cibule, ani kudrnka a Pohlreich i Italové by každého hnali "přes tři kopce" s tím masoxem nebo vývarem. Jako vývar je zde myšlená voda ze špaget. A ani to chilli sem nepatří. Malá rajčata bych též neloupala, loupu jen ta klasická. Česnek se dává v celku, aby olej ovoněl a pak se vyndává, i když se přiznám, že já ho někdy sekám a nechávám v omáčce, dávám ho ale méně. Bazalka je skoro povinná.
    Stačí? Kdybys udělala jednu malou změnu, dalo by se to akceptovat. Ty tam těch změn máš celou řadu, takže jsi vytvořila zcela jiný recept, který s tím původním má společná opravdu jen ta rajčata ;-)

    Odpovědět

  • pavla.bau pavla.bau(autorka receptu)

    Jinak děkuji, všem za kladné hodnocení mého receptu:-)

    Odpovědět

  • pavla.bau pavla.bau(autorka receptu)

    zizala: A co je tam jako tak hodně jinkak?? ano já rajčata také loupu, ale když není čas tak ne, já se snažila, tuto verzi receptu trošku zjednodušit a né tu psát román. A hlavně kopírovat recept doslovně se mi nechtělo a také jsem si ho nechtěla úplně přivlastnit, protože tak úplně nebyl z mé hlavy, byl má inspirace.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Našla jsem si ten Pohlreichův recept. To, co vaří on, je krásná italská klasika. Zaštítit se jeho jménem u tohoto receptu, který je podobný jen těmi rajčaty, je dost nepochopitelné.

    http://hobby.idnes.cz/video-priprava-italske-pasty...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    cathleen: Ivi, ja rozumiem, ale autorka nikde nič podobné nespomína, rozpráva len o cetsovinách. Že tam dala paradajky ešte neznamená, že sú talianskeho typu. Ja som to zjednodušila výraz, ale myslím, že každý pochopil, čo som chcela povedať. ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    tejaja: :-) Nepsala jsem, že jsou italské. Jen jsou italského typu. Ať se nám to líbí nebo ne, od Italů přebral svět přípravu jednoduchých rychlých omáček k těstovinám, i když si ty recepty přizpůsobuje.

    Já jsem jen chtěla vysvětlit, že má casino pravdu, kudrnku by kuchař do tohoto jídla určitě nedal ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    tejaja: Teri, výraz "těstoviny italského typu" je významově trochu někde jinde než "italské těstoviny";-)
    Už se těšim na léto - na vlastní rajčata, petržel, rukolu...to se bude vařit skoro samo :-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Myslím, že nie každé cestoviny musia byť talianske, o týchto to autorka nikde napíše. Robievam cestoviny s paradajkami v lete dosť často, niekedy dávam bazalku, inokedy petržlen, ale nie kučeravý, ten je ozaj nevýrazný, akosi bez chuti mi pripadá. Robila som aj so šalviou,má to vždy inú príchuť, myslím, že bylinky si môže každý obmeniť podľa chuti a možností.;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    pavla.bau: Do jídel italského typu se nedává kudrnka, ale hladkolistá petržel. Pohlreich by též kudrnku rozhodně nedal, i když v české kuchyni ji asi občas používá. Kudrnka je totiž české "specifikum", původně určená hlavně ke zdobení, protože její chuť je málo výrazná.
    Do tohoto jídla by mi pasovala spíš bazalka.

    Odpovědět

  • pavla.bau pavla.bau(autorka receptu)

    casino::-)nene, to už by byl kluk kudrnatý dlouho on jí dává do hodně jídel, nemá rád jen oblohy...:-))

    Odpovědět

  • casino casino

    "Je to recept podle Z.Pohleircha, ale s troškou úprav..."
    No, jak jinými slovy sama píšete, je to rcp na vyčištění lednice:-) ale z tý kudrnky by Zdendovi P. patrně vyrašily nové vlasy! Nejspíš přímo kudrnaté...:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: těstoviny s rajčaty recepty s rajčaty recept těstoviny s rajčaty recept na těstoviny s rajčaty těstiviny s rajčaty těstoviny z rajčaty testiviny se sušenými rajčaty testovinysrajcaty těstoviny s s rajčaty buřty s těstovinami a rajčaty těstoviny podle pohlreicha recepty těstoviny s rajcaty idnes.cz idnes.cz kolik porcí v balení těstovinami zestoviny s rajčaty těszoviny s rajcaty testoviny s rjcaty italské těstoviny recept pohlreich recepty z těstovin pohlreich

Zapomněl/a jsem heslo