Suroviny
Porce: 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 665 kJ / 2 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,28 g |
Tuky | 89,74 g |
Vláknina | 10,43 g |
Cholesterol | 267 mg |
Sodík | 221 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 331,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sypké ingredience smícháme dohromady a prosejeme je přes síto nebo vhodný kovový cedník. Není to ale nezbytně nutné.
Krok 2: Pak přidáme vejce, mléko, olej a vše metličkou nebo vařečkou smícháme dohromady. Nešleháme a nemícháme dlouho, pouze do doby, kdy se nám vše spojí.
Krok 3: Směs nalijeme do pečící mísy remosky, kterou jsme vyložili do poloviny výšky papírem na pečení - z pečícího papíru si ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře), poté papír rozložíme na dno a stěny. Nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora připaloval od pečícího víka. Remosku zapneme a pečeme zhruba 23 - 25 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska může péct jinak.
Krok 4: Pak buchtu pomocí papíru vyjmeme na mřížku nebo jinou podložku a ještě teplou opatrně potřeme na povrchu marmeládou a posypeme kokosem. Necháme vychladnout a nakrájíme na řezy.
Z tohoto množství je 6 ks ke kávičce.
Z tohoto množství je 6 ks ke kávičce.
Zveřejněno 4. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá kakaová buchta z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N2ZD
Moje poznámka
Rychlá kakaová buchta z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N2ZD
Nejnovější recepty
Kuřecí sendvič
Přidáno před 47 minutami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 47 minutami
Jahodový mixík
Přidáno před 10 hodinami
Rebarborový koláč s posypkou
Přidáno před 10 hodinami
Rebarborový koláč se sněhem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlovka z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Langoše z jogurtu
Kacenecka před 4 minutami
Chleba ve vajíčku jinak
martiline před 47 minutami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
wimra před 2 hodinami
Opravdu křupavé vafle
xxxVendy před 3 hodinami
Mrkvové muffiny nebo koláč
kimil před 4 hodinami
Anglické palačinky
Layoo před 9 hodinami
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 15 hodinami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 15 hodinami
Tématické fráze:
buchta z remosky,
buchta do remosky,
buchta v remosce,
kakaová buchta,
rychlá buchta,
remoska recepty,
hrníčková kakaová buchta,
rychlá buchta s marmeládou,
buchty z remosky,
kakaová buchta bez vajec,
hrníčková buchta do remosky,
moučníky z remosky,
recepty z remosky,
bábovka v remosce,
hrníčková buchta s kakaem,
hrníčková buchta v remosce,
kakaova buchta v remosce,
rychlá buchta v v remosce,
remoska buchta,
buchty v remosce
Suroviny:
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
vejce,
mléko,
olej,
marmeláda rybízová,
kokos
Komentáře (21)
Ale Maruska uz odpovedela za mne.
Kdysi jsem měl všechny velikosti remosek, tu střední dokonce 2x (mezi dvěma víky jsem zkoušel péci i pizzu - no, ni moc). Mančaft si je časem "půjčil" a už mám jen jednu střední (ve zdraví se dožila věku už téměř důchodového) a k ní 4 misky (buchty peču jak na běžícím pásu
Jsem spokojena, i kdyz ted ji mam na chalupe
chocolate: Luci, musela jsem juknout na Bravosku, ona peče spodem a dá se nějak otočit a prý peče pak shora. Přiznám se, že nevím, jak se používá, konkrétně jaký je ohřev při pečení moučníků? A peče dobře?
Ale ešte vás poprosím o radu, ako na "remoskové" pečenie lístkového cesta.
Vďaka.
Ďakujem