Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 714 kJ / 2 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,64 g |
Tuky | 115,25 g |
Vláknina | 33,90 g |
Cholesterol | 365 mg |
Sodík | 204 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 357,40 g |
Postup přípravy
Chutnou přílohou je dušený špenát, případně zadělávaný hrášek nebo fazolky.
Zveřejněno 19. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeská bramborová pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7p
Moje poznámka
Staročeská bramborová pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7p
Nejnovější recepty
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno před 15 hodinami
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno před 18 hodinami
Domácí houbová paštika se sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno 7. 10. 2025 06:07:50
Pomazánka ze sýrů a šunky
Přidáno 6. 10. 2025 20:48:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rakytníkový sirup zastudena
Receptynove před 10 hodinami
Mrkvovo-česneková polévka
Valis před 11 hodinami
Koláč s hruškami
Jessie před 12 hodinami
Pomazánka z vepřového masa
iveta.kroul před 13 hodinami
Pikantní kuřecí maso na zelenině
Danoouch před 13 hodinami
Kuskus s mletým masem
vendycervenkova před 14 hodinami
Květáková polévka s vločkami a čerstvou majoránkou
wimra před 15 hodinami
Výborný rychlý makovec
Kottatko před 15 hodinami
Dušená kapusta na slanině
Mormon před 16 hodinami
Domácí noky zapečené s lososem a špenátem
TondaJ před 17 hodinami
Tématické fráze:
zadělávaný hrášek,
starocesky bramborak,
recepty ze staročeské kuchařky,
staročeské bramboráky,
přesbydlo,
jidla z brambor,
brambory muzika,
staročeská vánoční jídla,
recepty na pochoutky se špeclemi,
zadělávané fazolky,
bramborová jídla kuchařka,
bramborová gulášovka,
starocesky bramborak recept,
staročeské kuchařky recepty,
gugle,
recepty na staročeskou kuchyni,
staroceska panev,
staročeské bramboráky recept,
zadělávaný hrášek recept,
saročeská jídla z brambor
Suroviny:
brambory,
tvaroh,
vejce,
mouka hrubá,
sádlo,
cibule
Komentáře (6)
Vznik mouky sahá až do pravěku, kdy se za pomocí různých kamenů loupala zrna obilí za účelem mletí a získání mouky. V průběhu let se tato technika postupně zdokonalovala a vylepšovala.