Soukenický sekaný řízek
Patříte mezi milovníky masa, bůčku a řízků? Tak musíte vyzkoušet soukenický řízek. Recept je jednoduchý a pokrm je to opravdu lahodný. Stačí pár minut na pánvi a voňavý, křehký a šťavnatý řízek se už nese.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 901 kJ / 2 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,78 g |
Tuky | 188,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 544 mg |
Sodík | 513 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 8,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček bez kůže a kostí umeleme.
Krok 2: K bůčku přidáme mléko, vejce, pepř, sůl, dobře promícháme a uložíme přes noc do lednice.
Krok 3: Druhý den ze směsi tvarujeme řízky, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Poté smažíme v horkém tuku dozlatova.
Krok 4: Jako přílohu můžeme podávat brambory, bramborový salát bez majonézy nebo jen chleba a třeba zeleninový salát nebo kyselé okurky.
Zveřejněno 4. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Soukenický sekaný řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pPzr
Moje poznámka
Soukenický sekaný řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pPzr
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 5 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 5 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 6 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 10 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 10 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 3 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 5 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 5 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 6 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 6 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 7 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 7 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 7 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 7 hodinami
Tématické fráze:
soukenický mletý řízek,
soukenický řízek se sýrem,
sekaný řízek,
soukenické řízky,
recept na smažený soukenický řízek,
smažený soukenický řízek,
recept na sekany rizek,
sukenický řízek,
sekany řízek se syrem,
holandský sekaný řízek,
sekaný mletý řízek se sýrem,
recept na sekaný holandský řízek,
soukanicky rizek,
sokenicky rizek,
soukeniký řízek,
sekaný řízek recept,
recept na sooukenickky řízek recept,
soukeniký řízek,
recepty sekany rizek,
sekany řízek z bůčku
Suroviny:
bůček,
mléko,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka,
sádlo
Komentáře (21)
A nechápu tyhle styly jen pomlety maso a sůl.
Musí být děsně planý nebo naopak přesolený protože to zjistíte až po udělání 🙄
Soukenický řízek podle normy ČSN: Základem úspěchu je pěkně prorostlý bůček, skvělou vláčnost zajistí i mléko
Dík za připomínku, dávno jsem nevařila, musím napravit
my do holandského dáváme sýr, tento je bez něj takže mu říkáme "jen" mletý řízek