Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salátová polévka - moje

Polévka z hlávkového salátu představuje vzpomínku na dětství pro všechny, jejichž babičky bydlely na venkově a pěstovaly hlávkový salát. Ačkoliv je polévka velice chutná, dnes už se vaří spíše výjimečně.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 477 kJ /
1 070 kcal
Bílkoviny45,70 g
Tuky56,90 g
Vláknina14,60 g
Cholesterol 114 mg
Sodík 664 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy86,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šalát očistíme, dobre umyjeme listy, pokrájame alebo natrháme. Krok 2: Z oleja a múky pripravíme zásmažku. Pridáme studenú vodu, rozšľaháme, pridáme mlieko a dobre prevaríme. Krok 3: Osolíme, môžeme dať štipku čierneho korenia. Varíme cca 15 minút, pridáme smotanu, vhodíme posekaný šalát a kôpor, narátame 30 sekúnd a vypneme. Krok 4: Na tanieri dochucujeme octom, alebo citrónovou šťavou.

TIP: Jak využít hlávkový salát

Zveřejněno 2. 5. 2010

Poznámka autora magdalenka

Polievku podávame s varenými vajíčkami, nakrájanými na kolieska, alebo ako vložku dávame http://www.toprecepty.cz/recept/1762-celestynske-n...

Takisto pripravujeme šalátový prívarok, iba hustejšej konzistencie. Obyčajne s prílohovými haluškami a varenými vajcami ako jednoduchý a rýchly obed. U nás sa však akosi neujal.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salátová polévka - moje

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r2zw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salátová polévka - moje

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r2zw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Magdalenko, zkus ten ledový salát, je křupavý ještě po čtyřech hodinách (zatím).

Hanka a Eli, teší ma záujem o moju kuchyňu z vašej strany. Ja nemám rada žiadnu rozvarenú zeleninu, v tomto prípade ani šalát. Niekto ho normálne dusí najprv na oleji a pod.
Ak táto polievka stojí dlhšie, šalát beztak "zhandrovatie"...

Hani, díky a určitě vyzkoušej, nebuseš litovat. Použila jsem ledový salát, takže zůstal báječně křupavý...:-p

To je nádhera:yes::yes::yes: taky jsem měla v plánu tuhle piolévku udělat, určitě ještě vyzkouším, Magdalenko tobě patří bodík:yes: + a Eli, tobě velká pochvala za ty krásné fotky:yes::yes::yes:

To som naozaj rada!

Magdalenko, polévku ze salátu jsem vařila a jedla dnes poprvé. A je skutečně výborná :-p. Děkuju za recept posílám bod a nějaké obrázky...:-K:yes:

Ďakujem všetkým za komentáre. K tomu kôpru - u nás doma je vo zvyku ho pridávať v podstate do všetkých polievok, kde je mlieko, smotana...
Janka Vrbikova, hore v recepte píšem o šalátovom prívarku, omáčke - postup totožný, len hustejšia zásmažka a menej tekutín...Možno spravíš tomu svojmu radosť...;-)

ahoj, salatovou polevku jsem jeste nikdy nezkousela, ale muj me porad prosi, at uvarim salatovou omacku, nevedela by jsi prosim, jak se dela???mej se. Jana :-)

Ano, tady ji dělám! A jím ji jen já;-) Dala jsem ti bod.

Tak tento recept dělám nejraději jako přílohu k bramborům a ten kopr nedávám, ale taky zkusím.

Mňam :-p:-p:yes::yes:

Znám ji od taťky kamaráda a fakt je moc dobrá.

Magdalenko taky vařím,ale bez kopru a místo oleje dávám máslo:-pvyzkouším s tím koprem:yes::yes:+4

Tématické fráze:
salátová polévka, polévka z ledového salátu, salatova polievka, salatová polívka, polévka salátová, ledový salát polévka, salátová polévka recept, polévka ze salátu, salátový prívarok, polévka ledový salát, salatova polievka recept, polévka za salátu, ledový salát-polévka, salatovka polievka, polévka privarok, polévka se salátem, apetit, recept salátová polévka, polévka ze ledového salátu, polévka ze z ledového salátu, polévka z led. salátu

Suroviny:
salát hlávkový, olej, mouka hladká, voda, mléko, smetana zakysaná, pepř mletý, kopr, sůl, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu