Postup přípravy
Krok 1: Cejna vykucháme, očistíme od šupin a uřízneme opatrně dva filety, kde ale ponecháme žeberní kosti. Odřízneme ploutve a ještě opětovně dočistíme. Filety cejna osolíme a potřeme chilli pastou a bohatě posypeme kmínem.
Krok 2: Předehřejeme troubu a na plech si dáme olejem potřený pečící papír a na něj položíme oba filety. Jeden kůží nahoru a jeden kůží dolů. Dáme do trouby a pomalu pečeme úplně do lahodného křupava. Podáváme samotné nebo s čerstvým chlebem či bagetkou.
Zveřejněno 5. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cejn velký do křupava pečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A6R1
Moje poznámka
Cejn velký do křupava pečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A6R1
Nejnovější recepty
Křenové fazole s kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky se šodó
petrmelichar851206 před 2 hodinami
Mrkvové muffiny nebo koláč
Susanna před 2 hodinami
Farmářovo podzimní kuře
Pedros před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
JanieR před 4 hodinami
Chutné vafle
Andredka před 12 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 14 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 14 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 14 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 15 hodinami
Tématické fráze:
cejn recept,
cejn,
recept na cejna,
cejn recepty,
příprava cejna,
recept cejn,
recepty cejn,
jak připravit cejna,
recepty z cejna,
recepty na cejna,
cejn na masle,
ryba cejn,
recepty z ryby cejn,
mořský cejn recept,
recept ryba cejn,
recepty z ryb cejn,
recepty z cejnu,
recepty ryby cejn,
recept z cejna,
cejn na kmine
Suroviny:
cejn,
pasta chilli,
sůl,
pepř,
kmín celý
Komentáře (28)
... už vidím a chválím - pěkně vypečenej
ochutnala jsem i toho bolena, tlouště a karase, ale fakt nic moc
... to foto fakt nikde nevidím
Každá ryba si zaslouží ochutnat
Filet pečený kůží nahoru mi chutnal více.
Ještě jsem nepochopila větu z jednoho komentáře- "cejn se nejí"- to je nějaká temná lidová pověra?
Máš bod.