Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 321 kJ / 4 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 60,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 900,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dejte bonbony marshmallow a přidejte vodu. Jsou dva způsoby, jak se marshmallow dá rozpustit: 1. ve vodní lázni, 2. v mikrovlnné troubě.
Krok 2: Pokud zvolíte mikrovlnnou troubu, tak ji nastavte na 30 sekund. Po zapípání marshmallow zamíchejte a vraťte zpět na dalších 30 sekund. Opakujte, dokud všechny bonbony nesou rozpuštěné. POZOR - velmi horké.
Krok 3: Pokud máte v plánu to dělat z celé dávky, tak doporučuji vodní lázeň. Těch bonbónů je opravdu docela dost (objemově).
Krok 4: Jakmile je marshmallow docela rozpuštěné, přisypte k němu cca 3/4 cukru a zpracujte ručním šlehačem s hnětacími nástavci.
Krok 5: Až se vám podaří zapracovat většinu z těch 3/4, tak si řádně namažte ruce IVOU - dlaně, hřbet, i mezi prsty a i místo, kde hmotu hodláte zpracovávat (např. kuchyňskou linku). Je to proto, že hmota v této fázi je velmi, velmi lepkavá.
Krok 6: Vyklopte hmotu na promaštěnou desku a začněte propracovávat ručně a zapracovávat zbylou třetinu cukru.
Krok 7: Pravidelně si řádně promazávejte ruce. Ten tuk dá hmotě vláčnost a lepší zpracovatelnost a neovlivní chuť.
Krok 8: Zapracujte veškerý cukr a veškerý tuk. Hmota má být krásně vláčná a sametová na dotek. Pokud se při natáhnutí lehce trhá, tak je moc suchá a zapracujte do ní trochu vody (přidávejte po kapkách).
Krok 9: Je lepší ji nechat přes noc odpočinout, ale dá se výborně použít ihned po udělání.
Krok 10: Používám bílé marshmallow, protože hmota zůstane krásně bílá a dá se různě barvit.
Krok 11: Uchovávejte řádně zabalené ve fólii a v sáčku - pokud možno vakuově - a ne moc na světle. Vydrží až 3 měsíce.
Krok 12: Před použitím hmotu propracujte. Pokud se zdá tuhá, tak ji dejte na chviličku do mikrovlnky povolit. 5-10 sekund stačí. Pozor, může být uprostřed velmi horká (pokud rozehříváte malé množství). Válejte na pocukrované ploše.
Zveřejněno 25. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Potahovací hmota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQnE
Moje poznámka
Potahovací hmota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQnE
Nejnovější recepty
Košíčky Pavlova
Přidáno před 24 minutami
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno před 21 hodinami
Sýrové placky s houbami
Přidáno před 22 hodinami
Pletýnky plněné sýrem s česnekovým máslem
Přidáno 30. 7. 2025 05:00:02
Fit zelný salát se žloutkovým dresinkem
Přidáno 29. 7. 2025 17:20:22
Pomerančová zmrzlina
Přidáno 29. 7. 2025 13:01:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečený čaj
Janina007 před 9 hodinami
Čalamáda "Uncle Bens"
Madlenka123 před 10 hodinami
Cibulové chutney (čatní)
danielmunzig před 11 hodinami
Pečená švestková povidla
REMTA Roman před 11 hodinami
Vyletněná meruňková marmeláda
Cambel před 11 hodinami
Ovocný táč s drobenkou
ajapanackova před 12 hodinami
Obalovaný květák pečený s bramborami na šlehačce
cora666 před 14 hodinami
Sušenkový koláč
Jirka55221 před 14 hodinami
Bleskový kefírový koláč s ovocem
Eri86 před 15 hodinami
Kynutý makový závin
Jara24 před 15 hodinami
Tématické fráze:
fondan potahovaci modelovací hmota,
fondan potahovaci modelovací hmota recept,
domácí potahovací hmota na dorty,
cukrová hmota,
marschmelou,
marschmallow fondán,
recept na potahovou hmotu,
cukrová hmota k2,
výroba potahovací hmoty na dort,
cukrová hmota recept,
potahovací hmota na dorty z bonbonů,
domácí výroba potahovací hmoty na dorty,
výroba fondánové hmoty,
potahovací fondánová hmota na dorty,
bila potahovaci hmota na dorty,
hmota z marschmelou,
marshmallow hmota,
cukrová hmota na dort,
domácí potahovací hmota na dort,
hmota z marshmallow bonbonů
Suroviny:
marshmallow bonbóny,
voda,
cukr moučkový,
tuk rostlinný
Komentáře (55)
Te hmoty je cca kilo.
Brzy budu dělat dort pro miminko a jsem na sebe opravdu moc hrdá, hmota je krásná, bílá...chutná..prostě k sežrání! :)) Na tom dortu mi opravdu záleželo, a dávat 200 Kč za hmotu z netu se mi nechtělo, tuhle mám velmi lacně, chutně a rychle :)
Myslíte že výsledek bude stejně dobrý, jako u klasického potahu se sušeným mlékem (tady není)
Moc děkuji za odpověď, nevím kde jinde se lépe poradit
Jak vidis i tady je rostlinny tuk
Srettko, já také zatím neviděla nikde bílé bonbony, ale jen dvoubarevné. Bílé jsem z barevných, kde byla i bílá, získala tak, že jsem nůžkami odstřihla barevnou část bonbonu a použila jenom bílé, nebo zvlášť i barevné...Přidala jsem fotku mého prvního pokusu s hmotou z marshmallowých bonbónů, ikdyž bez tuku.
Posilam bodika