Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 850 kJ / 2 354 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,68 g |
| Tuky | 111,22 g |
| Vláknina | 5,25 g |
| Cholesterol | 981 mg |
| Sodík | 556 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 247,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu si vymažeme a vysypeme moukou. V míse smícháme mouku, máslo, cukr, vejce a zpracujeme na tuhé těsto. Troubu si rozpálíme na 190°C.
Krok 2: Těsto si rozválíme na plát a pomocí válečku ho přemístíme do formy. Opatrně jej přitlačíme na dno - do stran po celém obvodu. Přesahující těsto odstraníme a poté si z něj vytvoříme asi 3cm vysoké okraje, které připevníme ke spodku. Poté je ještě upevníme alobalem po celém obvodu (alobal zajistí, že nám okraje během pečení nespadnou). Těsto na dně propícháme vidličkou. Takto připravené těsto dáme do trouby a pečeme do růžova.
Krok 3: NÁPLŇ:
v míse vyšleháme cukr s vejci, přidáme pomazánkové máslo, mouku a nakonec přimícháme Cottage cheese. Tuto směs nalejeme do předem předpečeného těsta a dáme dále péct na 100°C na 70-90 minut. Krok 4: Hotový koláč poznáme tak, že povrch na okrajích i u středu lehce pruží. Servírujeme lehce pocukrovaný nebo s ovocem.
v míse vyšleháme cukr s vejci, přidáme pomazánkové máslo, mouku a nakonec přimícháme Cottage cheese. Tuto směs nalejeme do předem předpečeného těsta a dáme dále péct na 100°C na 70-90 minut. Krok 4: Hotový koláč poznáme tak, že povrch na okrajích i u středu lehce pruží. Servírujeme lehce pocukrovaný nebo s ovocem.
Zveřejněno 1. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cottage cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zz85
Moje poznámka
Cottage cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zz85
Nejnovější recepty
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 10 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 14 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 15 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno 7. 12. 2025 08:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 31 minutami
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 9 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 14 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 14 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 14 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 14 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 15 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 15 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 15 hodinami
Tématické fráze:
cottage recepty,
těsto na cheesecake,
recepty z cottage,
recepty s cottage,
cottage recept,
cheesecake těsto,
cheesecake recept,
recepty cottage,
chees cake recept,
koláč s cottage,
pečený cheesecake recept,
pečení s cottage,
těsto cheesecake,
cheesecake,
cottage koláč,
klasický cheesecake,
recept cottage,
pečení z cottage,
recept na cottage,
cheese cake recept
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
sůl,
vejce,
sýr cottage cheese meggle,
pomazánkové máslo,
vejce,
mouka hrubá,
cukr,
tuk,
mouka
Komentáře (14)
na obrázku je to úžasné, už sa mi zbierajú slinky, len jedna otázočka: tá plnka sa ozaj pečie 70 - 90 minút???
Nepridala si náhodou nuly?? Díky za odpoveď.
Pridávam bodíky ...