Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 323 kJ / 3 662 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,28 g |
| Tuky | 230,20 g |
| Vláknina | 9,42 g |
| Cholesterol | 2,06 g |
| Sodík | 644 mg |
| Sůl | 1,36 g |
| Sacharidy | 325,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny a vmícháme do ní mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků.
Krok 2: Těsto rozetřeme na plech (ten největší) vyložený papírem na pečení a upečeme ve vyhřáté troubě (asi 8 minut při 200°C).
Krok 3: Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink.
Krok 4: Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody.
Krok 5: Krém natřeme rovnoměrně na vychladlý piškot a posypeme hustě nastrouhanou čokoládou. Dáme do ledničky vychladit, pak nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 2. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahůdkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v885
Moje poznámka
Jahůdkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v885
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 12 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 20 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 21 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 4 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 5 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 6 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 8 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 8 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 10 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 11 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 11 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 11 hodinami
Tématické fráze:
řezy s rosolem,
luxusní jahodové řezy,
řezy s s rosolem,
řezy z s rosolem,
jahodové řezy s rosolem,
pudinkový krém špatně ztuhlý,
reza.cz jahody,
recept řezy fotografie,
jahodové řezy se sněhem,
l 410 leta do,
jahůdkový koláč,
luxusni jahodovy řez,
recepty jak se dělá rosol na řezy,
rezy s rosolem,
osvědčené testo na rezy,
rezy z rosolem,
jahody rez z kompotu,
rezy s rosolem s pudinkem,
jahudkove kompoty,
zakusek s rosolem
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek kakaový,
prášek do pečiva,
kompot jahodový,
pudink jahodový,
máslo,
cukr moučkový,
čokoláda
Komentáře (25)
Sice nepíšeš nic o ovoci, ale snad myslíš tento krém. Jinak pudink uvařit raději s menším množstvím mléka-je pěkně tuhý a vychládlý po částech přidávat k vyšlehanému máslu s cukrem. Vždycky po přidání pudinku zašlehat a nakonec šlehat, co to pujde, krém bude krásně bílý, potom drží sám o sobě tvar. Ale máslo musíš mít spíš tužší-vychlazené, než jak bláto(obzvlášť v létě), to bys tak nevyšlehala a mohl by se Ti krém i lehce srazit.
Už za ty fotografie musím poslat bod...