Rychtářská polévka

vycina Kuchařka: vycina

Doba přípravy: 60 min. Polévky 10 názorů

Suroviny

Asi 1,25 l slepičího vývaru z kostky
Dva řízky z kuřecích prsíček
1 brambora
20 g másla
nať z pórku
100 ml smetany
1 lžíce hladké mouky
těstoviny
sůl
pepř
rajče
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, na něj dáme na tenká kolečka nakrájený pórek, oloupané na plátky nakrájené žampióny a osmažíme. Přisypeme lžíci mouky, znovu osmažíme a zalijeme vývarem.

  2. Přidáme na kostičky nakrájené maso, brambory a oloupané a pokrájené rajče. Uvedeme do varu, ztlumíme a na mírném ohni vaříme 15 minut.

  3. Potom přidáme hrst drobných těstovin, zalijeme smetanou a za občasného míchání necháme povařit. Dochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Zdroj- diskuze recepty v překvapení

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychtářská polévka

  • AniCiz AniCiz

    :yes::-*líbí ..:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Sofinka Sofinka

    Je to dobrá polévka:-K:-K:-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    vycina krásná polívečka, nádherné foto a ode mne letí +!!:yes:

    Odpovědět

  • vycina vycina(autorka receptu)

    Eliza děkuji za foto a všem za bodík:-8

    Odpovědět

  • MIKIKE MIKIKE

    Vycino vypadá to moc dobře mám na to strašnou chut díky za receptík dávám bodík:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Dnes si manžel k večeři přál nějakou hustou polévku. Vybrala jsem tuhle a rozhodně nelituju, je moc dobrá. Jen jsem maso na cibuli opekla a místo žampionů použila lesní hříbky. :-p:yes: A česnek :-8.
    Posílám obrázky a bod. :-)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    :yes::-KNo ta vypadá hodně dobře. Určitě ji uvařím.

    Odpovědět

  • vycina vycina(autorka receptu)

    Za ty velké písmena se bibinko omlouvám:-O. Jane, relativně by to stejnou službu mohlo udělat, jenže určitě by se doba vaření prodloužila a já jsem velmi zaměstnaná ženská:-8. Ale každá rada se cení. A děkuji za bodíky.:-K

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois

    Vicino nestálo by za to místo těch prsíček a slepičího bujonu . Koupit za relativně za levný peníz slepici uvařit zní vývar a to masíko obrat to té polévky. Jsem si jist , že by to udělalo lepší sluřbu a ještě by ti zůstala polovina vývaru na slepičí s nudlema. A:-)) bodík posílám.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Vycino, u nás jsme polévkoví a ráda dělám nové a nové, tak přijde ta tvoje taky na řadu a vypadá dobře;-) Jestli tě mohu poprosit, nepiš ty recepty velkými písmeny, špatně se to čte a řve to na nás:-ODávám ti 1. boda:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: rychtářské maso rychtářská pochoutka rychtářské brambory rychtářské těstoviny rychtářský guláš rychtárská polívka recept na rychtářskou polévku rychtářská kotleta rychtářská pochoutky rychtarsky vyvar rychrarska polevka rychtářská kuřecí polévka recept na rychtářské maso nej polévky vývar s nudlema rychtarskapolevka rychttářská polévka rychtářská maso recepty recept na rychlou rychtářskou polévku polévka-rychtářska

Zapomněl/a jsem heslo