Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Báječný perník

Perníková buchta patří mezi velmi oblíbené moučníky na plech, a tak není divu, že můžete narazit na desítky receptů. S marmeládou, povidly, cuketou či jablky, tolik variant k dispozici. Nejlepší je ale ta základní, na kterou vám přinášíme recept.

Hodnocení receptu je 5,0 (97×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

4. 3. 2008 13:53

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie16 865 kJ / 4 031 kcal
Bílkoviny81,34 g
Tuky158,56 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 396 mg
Sůl1,19 g
Sacharidy556,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

lajdak lajdak

12. 5. 2009 11:04

dopadlo to dobře je výborný:-p:-*:yes:

lajdak lajdak

1. 5. 2009 13:49

vyzkoušel jsem váš recept právě se peče dám vědět jak to dopadlo

Gabina

23. 4. 2009 08:38

Myslím, že v USA se dostane mouka smíchaná rovnou s práškem do těsta, tak stačí jen přidat to perníkové koření ;-)

Jikotka Jikotka

22. 4. 2009 22:30

Petro,já myslím že když je k dostání perníkové koření,tak by mohla prášek do perníku nahradit jedlá soda nebo kypřící prášek do pečiva.Jen jestli to mají v USA,:-8:-* bez ironie

Petra

22. 4. 2009 21:29

Dobry den. Mohu se zeptat, zda je nutny prasek do perniku??Jsem v USA a zde koupit nejde. Je zde k dostani pernikove koreni, ale prasek do perniku jako je u nas, to ne.... Cim bych jej mohla nahradit?? Dekuji

omega23alfa

30. 3. 2009 10:25

Ještě jsem ho nevyzkoušela, ale brzy to udělám. Vypadá lákavě.:-))

Bibinka Bibinka

1. 3. 2009 14:37

Tak vidíš, jak jsi šikovná a byl dobrej viď. Já ho taky dělala.;-):yes:

jitka

1. 3. 2009 14:31

tak dnes sem ho pekla a musím říct,že je opravdu báááječný:-!:yes::-p

Bibinka Bibinka

28. 2. 2009 12:33

Jitko, každému trouba peče jinak, ale tak orientačně na 170°C do vyhřáté trouby a pečení je od 1/4 hodiny do 40 minut, musíš zkoušet špejlí, až se přestane lepit, je hotovo. Přeju, aby se ti povedl:-!:yes:

jitka

28. 2. 2009 12:24

prosim nakolik stupnu ten pernik pecete a jak dlouho asi?

Marta Marta

26. 2. 2009 20:12

jojo, perník se u nás taky peče často, vláčný je i s dětskou přesnídávkou :-p:yes:

Bibinka Bibinka

26. 2. 2009 19:57

Do těsta ještě dávám 2 lžíce povidel a perník déle vydrží, možná ho udělám o víkendu.:-p;-)

Lucka82

21. 1. 2009 21:49

perník jsme zkoušeli a je moc dobrý:yes:

denisa

24. 11. 2008 02:19

velice dobry pernik doporučuji.:-)

janajo

5. 10. 2008 21:49

perník je výborný - doporučil bych větší rozinky nakrájet na menší části, ale hlavně odstranit "pecičky"
Dále je možné do perníku přidat dvě lžíce řidšího džemu,
vydrí delší čas měkký - zpavidla nevydrží - sní se.

1 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na perník perník recept perník perník recept recepty perník nejlepší perník recepty na pernik perník recept z kypřícího prášku perník z prášku do perníku recept na skvělý na perník jak dlouho se peče perník jak dlouho péct perník recept na perník bez prášku do perníku recept na pernik z kypriciho prasku jak se pece pernik pernik recepty recept na dobrý perník dobry pernik kypřící prášek do perníku recept nejlepší perník recept

Suroviny: mouka hladká, cukr, prášek do perníku, prášek do pečiva, vejce, med, olej, skořice, kakao, mléko, rozinky, ořechy sekané, tuk, mouka

TopRecepty.cz

Báječný perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNg