Bramborové pyré zapečené s masem a sýrem

Katarinka Kuchařka: Katarinka

Doba přípravy: 2 hodiny 5 porcí Mleté maso 17 názorů

Suroviny

1 kg Brambor
400 g hovězího a vepřového masa(mix)
200 g rajského protlaku
cibule
sádlo
maslo
mléko
Maggi
100 g eidamu
sůl
Koření na americké brambory nebo koření na kuře
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zo zemiakov, mlieka a masla a soli si spravíme klasické pyré.

  2. Na masti opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a opekáme. Osolíme, okoreníme, podlejeme pretlakom a dusíme domäkka.

  3. Keď je mäso hotové, zahustíme práškovou zmesou na zapekanie od Maggi napr.zemiaky so syrom alebo kuracie mäso so syrom. Ale každý si môže dať zmes podľa chuti.

  4. Na spodok zapekacej nádoby dáme maslo, rozotrieme, pridáme pyré, zmes mäsa, trocha nastrúhaného syra, znova pyré, mäsovú časť, pyré a nakoniec posypeme syrom.

  5. Pokvapkáme maslom a zapekáme na 180°C asi 1/2 hodinu.

Poznámka

Toto jedlo som jedla na dovolenke a je to úžasné. Samozrejme suroviny som dávala odhadom podľa chuti, ale podarilo sa a je to vynikajúce. Na fotke je to trocha rozplesknuté, ale keď to vychladne, krásne sa to dá naberať.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové pyré zapečené s masem a sýrem

  • Ivana79 Ivana79

    Kto ešte nerobil,vrele odporúčam:-)):yes:Bolo to super,použila som hrášok,cesnak,cibuľu a worčester.Pridávam fotky:-KBudem opakovať:-!

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Už dlho sa chystám na toto jedlo,ale stále ma odrádza ten výsledný efekt...teda,že na tanieri sa to rozteká:-(Neexistuje nejaká finta,aby to mäso lepšie držalo? Alebo sa musí naozaj čakať až kým vychladne?:-/:-?:-?

    Odpovědět

  • milka milka(neregistrovaná)

    super mnamky uz sa pecie:-8:-)):yes:

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka(autorka receptu)

    Silvi tá zmes slúži len na zahustenie a dochutenie,ale môžeš to zahustiť zemiakovým škrobom alebo múkou a dochutiť aj sama.:-p

    Odpovědět

  • silvialfredo silvialfredo

    Zijem v Taliansku a tu Maggi zmes tu urcite nedostanem. Mohlo by sa to aj vynechat alebo niecim nahradit? Vyzera to naozaj vyborne...;-)

    Odpovědět

  • Olga67 Olga67

    Katko,receptík si hned ukládám a zítra hned budu dělat.Moooc jsem
    zvědavá,jestli se mi to povede jako tobě - vypadá nádherně.Děkuji:-):-p

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka(autorka receptu)

    Pyré so mala vychladnuté z predošlého dňa,takže bolo husté a mäsko je zahustené,takže sa tiež nerozteká.Takže sa to vlastne všetko dobre vrství.:-)):-))

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Katka, mám uloženo a recept určitě vyzkouším;-). Na mletém mase ujíždím:-p:-p:-p. Zajímalo by mě, jak přidáváš mleté maso na pyré, které má jinou konzistenci. Posílám sedmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    hmmm ... zajímavé :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Katarínka, vyzerá to veľmi dobre :yes::yes: a určite aj chutí dobre. Bodííík ;

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Vypadá to moc dobře a chutně:yes:+3

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Aha,už viem o čo ide,občas to aj používam.Ďakujem,Katka

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To může být velmi dobré, ukládám. Ď.

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka(autorka receptu)

    Nie ,to je taká prášková zmes napríklad na zemiaky alebo mäso.Rozmieša sa to so smotanou a zalejú sa tým zemiaky.Má to tú schopnosť,že to zahustí a dobre dochutí.http:.Vlastne je to od Maggi.//www.maggi.sk/Katalog-vyrobkov/Napady.aspx

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: bramborové pïré bramborové pyré s mrkví mrkvovo-bramborové pyré pastinákové pyré zapečená bramborová kaše s mletým masem zapečené maso mrkvové pyré pyré mrkvové pyré recept pyré zapecene pyre bramborovo-mrkvové pyré bramborovomrkvové pyré bramborové pyré s mletým masem maggi dobré nápady zapečená bramborová kaše s masem zapečené batáty se sýrem bramborove pire s mrkvi pire bramborové bramborový páj s mletým masem

Zapomněl/a jsem heslo