Pařené brambory s brokolicí a sýrem (Parní hrnec)

Jana Remkova Kuchařka:

Bezmasá jídla 13 názorů

513
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Suroviny

cca 4 brambory (individuálně, podle počtu strávníků)
brokolice
asi 100 g tvrdého sýra(já měla 30%, ale záleží na výběru každého)
1-2 ks vajec
tymián
sůl
pepř
lžíce mléka
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby na rýži si nakrájíme na tenší kolečka brambory i po stranách misky, osolíme, opepříme a poklademe nadrobno rozebranou brokolicí, posolíme, posypeme tymiánem a poklademe zbytkem brambor, které také ještě posolíme.

  2. Takto připravené jídlo dáme pařit asi na 35 minut do parního hrnce na první patro.

  3. Po uběhnutí dané doby zalejeme vajíčkem rozšlehaným s mlékem a přidaným postrouhaným sýrem a paříme ještě 15 minut. Vajíčko jsem již nesolila.

Poznámka

Zdroj-http://muzvdomacnosti.howto.cz/recepty_parni_hrnec...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Pařené brambory s brokolicí a sýrem (Parní hrnec)

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    manjanaspecial: díky;-)

    Odpovědět

  • manjanaspecial manjanaspecial

    My jsme dostali parní hrnec od Ježíška tak se sem tam snažím vařit zdravěji a tento receptík se mi líbí. Určitě vyzkouším a posílám bodík už teď. ;-)

    :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

    super+9:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jo, také mám ráda takto upravená zeleninová jídla. Parní hrnec zatím nemám, používám Zepter hrnec s nádstavcem na dušení zeleniny. Jen pak po uvaření zeleninu promíchám s trochou olivového nebo bodlákového oleje kvůli lepší stravitelnosti. Manžel má brambory opravdu nejraději takto upravené nebo upečené v troubě:-) Zrovna v něm vařím na zítra brambory ve slupce na salát:-):yes:+8

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    k.radulka, jestli máš a znáš, pošli mi nějaké recepty!! Mám dojem, že emajl mám na profilu;-)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    Koukám že si Janča pořídila parní hrnec:-* super věc co? Já ho mám už asi druhej rok,ale jsem líná ho sundat z police a vařit v něm, dřív jsem v něm hodně dělala jídla pro moje prcky. Asi mě zas k němu nakopneš :-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    mandle (neregistrovaný/á) tak ten, co mám myslím kolem 1000kč.;-)

    Odpovědět

  • mandle mandle(neregistrovaný)

    vypadá to dobře,kolik stojí ten hrnec:-?

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Bude z tebe vegetariánka :-?:-D:-D:-D,jinak to vypadá dobře...:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    no jo,to tady někdo machruje:yes::-Da dělá chutě těm,co pařák nevlastní..to se dělá,Jani:-?

    Odpovědět

  • prskavka.bobo prskavka.bobo

    Jani super:yes::yes:já můžu brambory na milion způsobů,takže 100 bodů:-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    No, je to taková mini porce, ale fakt to bylo moc dobré, já někdy žasnu, jak jsou dobré brambory z toho hrnce:-p

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Jančo,Ty děláš takové chutě:-p:-p:yes:+1

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Další inspirace

Přidat podobné recepty

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo