Suroviny
Porce: 4 kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 418 kJ / 817 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,75 g |
Tuky | 20,04 g |
Vláknina | 7,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 133,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a necháme umíchat na program Těsto. Kynout stačí chvilka asi 20 minut. Těsto vytáhneme, propracujeme a vyválíme na kulatý plát.
Krok 2: Bohatě ho posypeme semínky, která pak do těsta zaválíme válečkem. Nožem kruh rozdělíme na čtvrtiny a dáme na plech s pečícím papírem vykynout.
Krok 3: Znovu stačí chvíle, třeba jen než se nahřeje trouba. Posúchy potřeme rozpuštěným sádlem a dáme upéct do vyhřáté trouby (200°C/asi 15 minut).
Zveřejněno 13. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Semínkový posúch
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZGm
Moje poznámka
Semínkový posúch
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZGm
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 17 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 18 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 18 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 6 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 7 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 7 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 7 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 7 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 8 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 8 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 9 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 9 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 10 hodinami
Tématické fráze:
čím potřít chleba po upečení,
česnekový posúch,
oposuch,
cim potřít upečený chléb,
kvaskovy osuch,
posuchy česnekové,
posúh,
čím potřít chleba,
oříškovo semínkový chléb recept,
kvaskovy posuch,
semínkový bochánek,
čím potřít chleba před dopečením v domácí pekárně,
pomazanka vodnice,
česnékové osůchy,
posúch česnekový recept,
posúch česnekový na plech,
semínkové košíčky,
osúch česnekový pečivo,
zelný osúch, recept,
domaci posuch
Suroviny:
voda,
cukr,
olej,
droždí,
kmín celý,
sůl,
mouka žitná,
mouka hladká,
sádlo
Komentáře (8)