

Zelný posúch
Suroviny
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 0,25 l mléka
- 35 g droždí
- sůl
- 2 PL oleje
- 1 PL zakysané smetany
- Nádivka:
- 1 ks nasekaná nadrobno cibule
- 1 menší hlávkové zelí
- 0,5 dcl olej
- 2 kl cukr
- 2 kl kmín
- 2 kl sůl
Postup přípravy receptu
Droždie rozpustné vo vlažnom mlieku dáme do misy spolu s múkou, so soľou, s kyslou smotanou a olejom.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme 15 min. nakysnúť na teplom mieste. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrojíme z neho väčšie kolieska, do stredu každého kolieska dáme plnku a urobíme guľky, ktoré potom troška rozvaľkáme valčekom, dáme na plech a potrieme mliekom a pečieme vo vyhriatej rúre.
PLNKA: Na oleji si orestujeme cibuľku, pridáme na jemno nastrúhanú kapustu, kmín, soľ, cukor a dusíme, pokiaľ kapusta nie je hotová.
Poznámka od kuchařky
Kto chce, môže kapustu dochutiť octom.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zelný posúch
-
+10
-
posúchy jsou výborné
-
rebeka:s kyslou kapustou som to ešte neskúšala , ale všetko je možné
-
šlo by použít i kysané zelí
vypadá to hezky a zajímavě -
Bibinka: Ve výchdních Čechách se říká "zelníky ", někdo to má jako velikou pochoutku, někdo je nenávidí.
-
vypadají chutně
-
Mio, myslím, že u vás kapusta je po našem zelí a tady je myšleno hlávkové že
, ale posúch si nijak nepřeložím, snad placky
a vypadá to dobře a já ti dávám 2.bod
-
Moc pěkný recept
. Zajímalo by mě co přesně posúchy jsou a odkud se vzal název.