Zapečené filé

Inecka Kuchař:

Doba přípravy: 45-50 min. 4-5 porcí Ryby 4 názory

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

Ingredience:
1000 g filé
1 cibule
Nyní v akci
40 g hladká mouka
100 g maslo
Nyní v akci
1 žloutek
200 g sýr
Nyní v akci
50 g strouhanka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filé nakrájíme na stejně velké kousky a vložíme do vroucí osolené vody s cibulí a kořením. Zvolna vaříme 10-12 minut.

  2. Vařené filé vyndáme a vývar zahustíme jíškou, připravenou z másla a hladké mouky (zahušťujeme jenom tolik vývaru, kolik chceme mít omáčky, někdo má rád víc, někdo méně).

  3. Povaříme a omáčku zjemníme rozšlehaným žloutkem. Filé poklademe do pekáčku, přelijeme rybí omáčkou.

  4. Strouhanku opražíme nasucho na pánvičce dozlatova. Rybičku posypeme strouhaným sýrem, strouhankou a pokapeme trochou vody.

  5. Dáme zapéct tak, aby se vytvořila zlatavá krustička.

    Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborem. Dělala jsem to i s pangasem (kvůli dětem) a bylo to výborný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené filé

  • Inecka Inecka

    Elizo,díky za obrázky:-p,jsem ráda,že chutnalo:-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezký recept:-p+3:yes:
    Elizo;-)to je parádička:yes:ještě dobrá polívčička:-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Vyzkoušeno, díky za dobrý oběd. Ze zbytku rybího vývaru, zbytku omáčky, zbylého bílku a kousku pórku a mrkve jsem navíc připravila improvizovanou rybí polévku...;-):-p
    Posílám obrázky. :-)

    Odpovědět

  • gajdosovam gajdosovam

    Dávám bod ;-):yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo